Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajtot föztetek mar levesben?...

Sajtot föztetek mar levesben? Ha igen, mekkora darabokat?

Figyelt kérdés

Felolvad vagy mi törtenik vele? Mindenfele sajt ize erezhetö a megfött levesben?

Füstölt sajtot tervezek, hatha kicsit füstölt izt ad a levesnek, mivel füstölt serteshust nem mindenki ehet a csaladban.


2013. dec. 31. 19:07
 1/7 anonim ***** válasza:
hat meg,csak kremlevesbe föztem sajtot,belereszeltem,es szepen elolvadt benne.nem is volt tulsagosan sajt ize,finom volt.
2013. dec. 31. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Hùslevesbe szoktam néha parmezànt tenni. Olyan 15 dkgos darabot egészben. Az szépen beleolvad. Màs sajttal még nem pròbáltam
2013. dec. 31. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Csak reszelt sajtot szórtam forró krémlevesbe.Az úgy nyúlt kezdetben, majd felolvadt.

Lehet kapni leveskockát, aminek füstölt íze van. Azzal nem próbálkoztál még?

2013. dec. 31. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket. Es az ize, szine mas lett, mint sajt nelkül?
2013. dec. 31. 19:40
 5/7 A kérdező kommentje:
köszi az ötletet, majd utananezek, mi van benne! Holnapig viszont mar nem tudom beszerezni, holnapra kellett volna.
2013. dec. 31. 19:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A füstölt sajt nem igazán jó levesbe, maximum dísznek. Alapvető tulajdonsága, hogy nehezen olvad, inkább csak darabos lesz a levesben akkor is, ha reszelve adod hozzá, nem lesz egynemű a levessel.


Néhány krémleveshez egyébként nagyon jó a tetejére, pl. brokkolikrémleves vagy fokhagymakrémleves. De bele a levesbe nagyobb mennyiségben nem tenném.

2013. dec. 31. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez utóbbit megerősíthetem, tényleg nem olvadós fajta, legalábbis az ömlesztett füstöltsajt nem (Karaván, Krajcár pl )Még a pizza tetején is kis kukac-kupacokban összeállt, nem akart egyneművé olvadni.

Viszont, ha valaki pont ezt akarja, akkor arra kiváló, hogy láthatóan egybe maradjon, de nyilván csak a leves, vagy egyéb tetején.

A natúr félkemény sajtok szépen elolvadnak a forró levesben, szószban.

2014. jan. 1. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!