Sajtot föztetek mar levesben? Ha igen, mekkora darabokat?
Felolvad vagy mi törtenik vele? Mindenfele sajt ize erezhetö a megfött levesben?
Füstölt sajtot tervezek, hatha kicsit füstölt izt ad a levesnek, mivel füstölt serteshust nem mindenki ehet a csaladban.
Csak reszelt sajtot szórtam forró krémlevesbe.Az úgy nyúlt kezdetben, majd felolvadt.
Lehet kapni leveskockát, aminek füstölt íze van. Azzal nem próbálkoztál még?
A füstölt sajt nem igazán jó levesbe, maximum dísznek. Alapvető tulajdonsága, hogy nehezen olvad, inkább csak darabos lesz a levesben akkor is, ha reszelve adod hozzá, nem lesz egynemű a levessel.
Néhány krémleveshez egyébként nagyon jó a tetejére, pl. brokkolikrémleves vagy fokhagymakrémleves. De bele a levesbe nagyobb mennyiségben nem tenném.
Ez utóbbit megerősíthetem, tényleg nem olvadós fajta, legalábbis az ömlesztett füstöltsajt nem (Karaván, Krajcár pl )Még a pizza tetején is kis kukac-kupacokban összeállt, nem akart egyneművé olvadni.
Viszont, ha valaki pont ezt akarja, akkor arra kiváló, hogy láthatóan egybe maradjon, de nyilván csak a leves, vagy egyéb tetején.
A natúr félkemény sajtok szépen elolvadnak a forró levesben, szószban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!