Hogyan tudnék csokis tortalapokat sütni? Összesen 4db. kellene. Sajnos tortaformám nincs. Megoldható lenne anélkül?
Mindenképpen ragaszkodsz a kerek tortához? Van nagyméretű jénaid? Akkor végül is abban is ugyanúgy megsütheted a piskótát, mintha tortaforma vagy tepsi lenne.
Ha jó a szögletes, akkor az első hozzászóló már leírta: tepsiben megsütheted.
Ha kész, rácsra borítva hűtöd, hidegen, éles késsel vágod fel. Ha nagyon vékony rétegek kellenek, akkor a lapokat süsd egyenként! Kicsit időigényesebb, de nagyon szép az eredmény. Vigyázz, hogy így a sütési idő sokkal rövidebbb!
Sok sikert!
Most azt nem tudom, hogy recept érdekel vagy az hogy hogyan tudnád megsütni?
Én ezt a recit használom: 250 dkg liszt, 6-7 evőkanál(picit langyos )viz, 1 sütőpor. Cukor adagot nem irok, mert édesitővel szoktam, de arra sincs mércém hanem izlelés szerint teszem. Kakaóbol pedig 2 kanál is elég gondolom..S a 4 közül csinálhatod úgy h 2 kakaó és 2 vaniliás, vagyis mixelheted is. A végén én mindig jól meglocsolom vanilia vagy rum eszencel.
Ha pedig a sütésre értetted én enm egyszer láttam téglalap, vagy kocka alakú tortát, szerintem simán sütheted más formába is mint kerek.
szia! egyszer a nővéreméknél kellett tortát sütnöm, de nem volt tortaformájuk egyszerűen fogtam egy lábast, kikentem, liszteztem és beleöntöttem a piskótatésztát...
teljesen jól megsült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!