Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írna valaki egy jó krém...

Írna valaki egy jó krém receptet, amivel megtölthetném a mézes tortalapokat?

Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 10:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Én ezzel szoktam megtölteni:

Fél zacskó vaníliás puding, 2 evőkanál cukor, fél zacskó vaníliás cukor, 1/4 l tej, 1 tojássárgája, 20 g vaj, 100 ml tejszín

A pudingport, cukrot, vaníliás cukrot simára keverjük 3-4 evőkanál tejjel és a tojássárgájával. A maradék tejet felforraljuk és a többi hozzávalóhoz keverjük. Kevergetve, lassú tűzön ismét felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Belekeverjük a vajat és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a főzött, teljesen kihűlt krémhez keverjük.


Ez az adag a boltban kapható (elég kicsi) mézes tortalaphoz elég. Nagggyon fincsi...

2010. jún. 7. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Örök hálám üldöz, köszi! :)
2010. jún. 7. 10:35
 3/5 anonim ***** válasza:

szia! mi a mézeskrémeshez a következő krémet szoktuk készíteni.

fél lt tejből 5 púpos evőkanál búzadarából sűrű darát főzünk, teljesen kihűtjük.

25 dkg rámát 25 dkg porcukorral, egy vaniliás cukorral

habosra keverünk és a kihűlt tejbedarával géppel kikeverjük.

szép gyöngyházfényű testes krémet kapunk.

a parfészeletet is ezzel a krémmel készítjük. / az is mézes/

üdv.

2010. jún. 7. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
Mindenképp mascarpone alap.Keverhetsz bele kakaóport,olvasztott,reszelt csokit,mogyorókrémet.de csinálhatod vaníliasziruppal,fahéjjal,lazításként tejfölt keverj bele,és nem árt egy kis habfixáló,hogy ne essen össze.De gyümis is lehet,akkor tegyél bele apróra vágott gyümölcsöt,túrót,vagy joghurtot,és csak olyan "hanyagul" hogy ne legyen egyszínű valamilyen piros lekvárt,vagy szörpöt.
2010. jún. 7. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 3 dl tejben sűrűre főzök 3 dkg lisztet, 1-2 evőkanál keserű kakaóport és 5-6 dkg cukrot. Amíg ez hűl, 25 dkg margarint habosra keverek még 5-6 dkg porcukorral (hogy ne ropogjon a fogunk alatt), ill. külön edényben felverek 1 zacskó tejszínhabport (így nem kell félnem, hogy összeesik, plusz mindig tarthatok itthon). Ha kihűlt a krém, összekeverem a margarinnal és a tejszínhabbal, lazán beleforgatok egy üveg lecsepegtetett meggybefőttet és megkenem vele a mézes lapokat. Beteszem egy órácskára a hűtőbe. Nagyon finom!
2010. jún. 7. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!