Írna valaki egy jó krém receptet, amivel megtölthetném a mézes tortalapokat?
Én ezzel szoktam megtölteni:
Fél zacskó vaníliás puding, 2 evőkanál cukor, fél zacskó vaníliás cukor, 1/4 l tej, 1 tojássárgája, 20 g vaj, 100 ml tejszín
A pudingport, cukrot, vaníliás cukrot simára keverjük 3-4 evőkanál tejjel és a tojássárgájával. A maradék tejet felforraljuk és a többi hozzávalóhoz keverjük. Kevergetve, lassú tűzön ismét felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Belekeverjük a vajat és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a főzött, teljesen kihűlt krémhez keverjük.
Ez az adag a boltban kapható (elég kicsi) mézes tortalaphoz elég. Nagggyon fincsi...
szia! mi a mézeskrémeshez a következő krémet szoktuk készíteni.
fél lt tejből 5 púpos evőkanál búzadarából sűrű darát főzünk, teljesen kihűtjük.
25 dkg rámát 25 dkg porcukorral, egy vaniliás cukorral
habosra keverünk és a kihűlt tejbedarával géppel kikeverjük.
szép gyöngyházfényű testes krémet kapunk.
a parfészeletet is ezzel a krémmel készítjük. / az is mézes/
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!