Sok ételt az ember úgy ismer meg, ahogy anyukája főzi, és máshol is ezt az ízt keresi. Az anya főztjének íze emlékezteti a boldog gyermekkorára (ami utólag visszanézve akkor is boldog lehet, ha közben nem úgy érezte). Ezt az emléket semmilyen más étel nem hozza vissza olyan élénken, ilyen értelemben az anya főztje a legfinomabb.
Ezzel kapcsolatban egy viccet hadd írjak le.
A fiatal feleség kissé aggódva teszi az asztalra az ebédet, mert bizony kissé odakozmált. A férj azonban megkóstolva boldogan kiált fel: "Most eltaláltad, hogy hogyan szeretem igazán a borsófőzeléket. Anyukám főztjének az ízére emlékeztet..."
Szerintem anyósom jobban főz, mint az anyukám, pedig anya is nagyon jó.
Férjem jobban szereti az én főztöm, mint az anyukájáét. Bár sezrintem ez nem arról szól, hogy finomabba, hanem, hogy az én főztöm eszi mindennap és az anyukájáét csak évi pár alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!