A tejszínes vagy a főzött krémes torta a finomabb?
szerintem a főzött krémes, de akkor miért az az olcsóbb?
ma voltam a cukrászdában és kb 1000 forinttal drágább a tejszínes mint a főzött krémes
nekem is a főzött.
nem tudom a tejszínes miért ennyivel drágább. lehet ,hogy nagyon jó minőségű magas zsírtartalmú tejszint használnak. és az nem olcsó.
A főzött krémet a cukrászdákban pudingporból csinálják, nem az "igazi" recept szerint: tojásból, tejjel, liszttel.Így nagyon olcsó.
Tejszínhabot csak zsíros tejszínből lehet verni, az sokkal drágább, mint a pudingpor.
Nagyon drága az igazi nagy zsírtartalmú állati tejszín...
Úgy emlékszem, amikor legutóbb vettem, 0,5 liter volt 600 ft...
A cukrászhab, a hulala, meg egyebek, az nem valódi tejszín, hanem növényi cucc, az íze sem olyan jó. Ha nem ezt, hanem valódit tesznek a sütibe, akkor az sokba jön.
A másik dolog meg, hogy a tejszínes sütik sem csak tejszínt tartalmaznak, általában különböző főzött krémeket, vagy gyömülcsös masszákat, netán csokoládét kevernek hozzá, azokat is kell főzni/olvasztani, stb.
A főzött krém pedig mi is? Tej, meg sok esetben egyszerű puding... Jobb helyeken nem puding, hanem tojássárgája, liszt vagy keményítő, vanília, meg akármilyen más hozzávaló... Plusz a végén porcukrot és vajat szoktak hozzákeverni... Ennél minőségibb a tejszínes...
egy erdei gyümölcsös tortát melyik kivitelben készíttetnétek el?
a tejszínesnek nem sima tejszínhab íze van?
A tejszínes krémeket szeretem jobban, könnyedek és nem túl édesek általában.
A főzött krémek számomra nagyon tömények, és gyakran túlzásba esnek a cukormennyiséggel sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!