Tudnátok írni olcsó és egyben laktató recepteket?





Ez a lángos recept egy régi újságból származik és "Maximum száz forintból" volt a rovat címe. Ma már ugyan ennyiből nem lehet megcsinálni, de még mindig az egyszerű, olcsó és finom kategóriába tartozik.
1 kg liszt
1 pohár tejföl (2 dl)
Fél liter tej
5 dkg élesztő
Egy tojás
5 csapott kávéskanál só
Olaj a sütéshez
Lazán összekeverjük a hozzávalókat (az élesztőt nem futtatjuk, csak elmorzsoljuk). Olajos nejlonzacskóban 24 órára hűtőbe tesszük (egy hétig is eláll). Mikor sütni akarjuk elővesszük, annyit letépünk a masszából amennyire szükségünk van és bő, forró olajban kisütjük.
Fortélya a lángos készítésének:
Olajos kézzel szakítunk a masszából, kézzel széthúzkodjuk (körkörösen, belülről kifelé), s így tesszük a forró olajba sütni.
(Vigyázzunk, hogy a zacskóban legyen elég hely, mivel kelés közben a tészta kétszeresére, háromszorosára is megdagadhat!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!