Miért szárad ki minden tésztám?
Sziasztok! Mostanában kezdtem el sütögetni, néha kelt tésztát, néha sütiket, tortákat. De hatalmas problémám, hogy minden tésztám kiszárad, nagyon hamar (1-2 óra és szinte kőkemény a pogácsa).
Van valami trükkje annak, hogy ezt elkerüljem és finom puha maradjon a tészta akár másnap is?
Sajnos hagyományos gáztűzhelyem van, így nem nagyon tudom a hőfokot megfelelően szabályozni.
Köszi!
Velem is gyakran előfordult, amíg gázsütőm volt (nem a legjobb minőségű, márkájú volt). Süsd egy kicsivel magasabb hőmérsékleten és tegyél a sütő aljába egy edényben vizet. A fejlődő gőztől egyrészt szebb, magasabb lesz a kelttésztád, leveles tésztád, másrészt pedig nem tud kiszáradni.
Sok sikert!
szia!
a legnagyobb hőfokon süsd, és én a pogácsa tésztájába túrót is szoktam tenni, azóta nem száradnak ki...a gázsütő egyébként is szárít...sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!