Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért szárad ki minden tésztám?

Miért szárad ki minden tésztám?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mostanában kezdtem el sütögetni, néha kelt tésztát, néha sütiket, tortákat. De hatalmas problémám, hogy minden tésztám kiszárad, nagyon hamar (1-2 óra és szinte kőkemény a pogácsa).

Van valami trükkje annak, hogy ezt elkerüljem és finom puha maradjon a tészta akár másnap is?

Sajnos hagyományos gáztűzhelyem van, így nem nagyon tudom a hőfokot megfelelően szabályozni.

Köszi!

2010. febr. 7. 09:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Velem is gyakran előfordult, amíg gázsütőm volt (nem a legjobb minőségű, márkájú volt). Süsd egy kicsivel magasabb hőmérsékleten és tegyél a sütő aljába egy edényben vizet. A fejlődő gőztől egyrészt szebb, magasabb lesz a kelttésztád, leveles tésztád, másrészt pedig nem tud kiszáradni.

Sok sikert!

2010. febr. 7. 09:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, ez nagyon jól hangzik. Már megrendeltünk, egy Zanussi légkeverésest, de készlethiány miatt március előtt nem kapjuk meg. :( Tehát addig s próbálkozom ezzel a 10 éves gáztűzhellyel. Ki is próbálom ma amit írtál. :)
2010. febr. 7. 09:38
 3/4 anonim ***** válasza:
A baj szerintem, hogy te sokáig is sütöd a sütiket. Nem szabad semmit lassan sokáig sütni, próbáld ki hogy egyszer kiveszed, és megkóstolod.
2010. febr. 7. 10:29
 4/4 anonim ***** válasza:

szia!

a legnagyobb hőfokon süsd, és én a pogácsa tésztájába túrót is szoktam tenni, azóta nem száradnak ki...a gázsütő egyébként is szárít...sajnos.

2010. febr. 7. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!