Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rosszul vagyok és megbetegszem...

Rosszul vagyok és megbetegszem az étolajtól (napraforgó). Mivel pótolhatnám?

Figyelt kérdés

Az utóbbi másfél hónapban vettem észre hogy émelygek, és hányingerem van az étolajjal készült ételektől. Ebben sütöttem, sertés-zsírt ritkán használok, de attól is rosszul vagyok az utóbbi időben. Mire utalhat ez ?

Az olivaolaj drága nekem, és nem is mindenhez felel meg.

Tudtok pénztárcakímélő tanácsot adni?

Köszönöm!!

2015. jan. 15. 17:37
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hátha van valami viszonylag olcsó, és alternatív megoldás az étolaj helyettesítésére, amivel esetleg nem borítom kis a családomat sem :)
2015. jan. 15. 18:26
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindent amit olajban sütsz (rántott dolgok, sültkrumpli, fasírt stb) el lehet készíteni sütőben, olaj nélkül is. Picit tovább tart, de egészségesebb. Ha túl száraznak találod mikor elkészül, akkor még frissen, melegen zárd egy műanyag ételes dobozba pár percre és a saját gőze visszapuhítja a panírt.

A kókusz olaj szerintem nem drága és nekem egy fazék leveshez elég egy púpos evőkanálnyi, szóval sokáig tart. Egészségesebb is mint a napraforgó olaj.

Valóban el kéne menned orvoshoz, ha nem vagy jól mostanában...

2015. jan. 16. 01:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem még egy ápolónő javasolta a kókuszolajat, mert ő is és én is refluxosak vagyunk és nem bírjuk az olajos, zsíros dolgokat. Ő is csak azt az ételt tudja megenni amit ebben süt/főz.
2015. jan. 16. 12:42
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a tanácsokat, a kókuszolaj lesz a befutó, próba gyanánt, egyenlőre még nézegetem a recepteket, hogy miként tudok újítani, sütés - főzés területén, és hogyan tudom a kókuszolajat a legmegfelelőbben felhasználni. Most egy kis diétás időszakot javasoltak, természetgyógyásznál voltam.
2015. jan. 21. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!