Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rosszul vagyok és megbetegszem...

Rosszul vagyok és megbetegszem az étolajtól (napraforgó). Mivel pótolhatnám?

Figyelt kérdés

Az utóbbi másfél hónapban vettem észre hogy émelygek, és hányingerem van az étolajjal készült ételektől. Ebben sütöttem, sertés-zsírt ritkán használok, de attól is rosszul vagyok az utóbbi időben. Mire utalhat ez ?

Az olivaolaj drága nekem, és nem is mindenhez felel meg.

Tudtok pénztárcakímélő tanácsot adni?

Köszönöm!!



2015. jan. 15. 17:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Kókuszolajjal.
2015. jan. 15. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

Kókuszolaj? Köszönöm! Megnézem bioboltban. Remélem nem túl horror-magas az ára, sajnos nem engedhetem meg magamnak a luxusdolgokat. :/

És ugyanúgy használható sütésre-főzésre?

2015. jan. 15. 17:50
 3/14 anonim ***** válasza:
Igen. :) És sokkal finomabb tőle az étel.
2015. jan. 15. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!! Jól hangzik! :)
2015. jan. 15. 17:55
 5/14 anonim ***** válasza:
Repceolaj?
2015. jan. 15. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Serintem drága a kókuszolaj és valószínűleg attól is rosszul leszel. Viszont olaj nélkül is lehet főzni, sütni, vagy minimális olajjal. Én szinte soha nem használom, lehet vízben pirítani a zöldségeket, stb, bár tény, hogy nem lesz olyan finom, mint olajban.
2015. jan. 15. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:

1. Repceolajat is megnézem, sajnos úgyis azt tudom csak választani, ami belefér a keretbe. Köszönöm szépen :) Minden lehetséges megoldás érdekel. :)


2. Igen, szoktam a zöldségeket párolni, vízben, bár kis vajban szoktam előtte pirítani.

De nagyon szeretem a sült dolgokat, husit, tojást, és mindent. Ahhoz muszáj zsíradék. A vaj is nehéz, meg nem túl takarékos. Salátára még tudom használni az olivaolajat, mert nem kell sok. Ilyen 2 dl üvegben van itthon. De ha valamit sütök, pl. rántott husit, akkor valami kell. :D

2015. jan. 15. 18:10
 8/14 anonim ***** válasza:
A rántott húst tényleg nem lehet megcsinálni olaj nélkül, de ha rosszul vagy tőle, akkor szerintem nem érdemes azt enned. És talán egy kivizsgálás sem ártena, biztosan van valami oka, ha ennyire nem bírod a zsiradékot, olajat.
2015. jan. 15. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Vanegy rakás fajta zsír és olaj (repce, len, kókusz, mittomén), de erős a gyanú hogy valami emésztési genetikai problémád van, amit orvos tud igazolni/cáfolni, és ha fennáll javaslatot tenni étrendre.
2015. jan. 15. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, valószínűleg epe-probléma áll a hátterében, de ez még nem 100%, de gyanús egyéb tünetek miatt. Tervben van, hogy megyek orvoshoz, de még vonakodtam tőle.

Olvasgattam netes oldalakon, de az a baj, hogy szűk a keret (nem panasz, csak tény) és nem egyedül magamra főzök-sütök. A család meg szereti a jó magyaros ételeket is. Így bonyolultabb sajnos.

2015. jan. 15. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!