Rosszul vagyok és megbetegszem az étolajtól (napraforgó). Mivel pótolhatnám?
Az utóbbi másfél hónapban vettem észre hogy émelygek, és hányingerem van az étolajjal készült ételektől. Ebben sütöttem, sertés-zsírt ritkán használok, de attól is rosszul vagyok az utóbbi időben. Mire utalhat ez ?
Az olivaolaj drága nekem, és nem is mindenhez felel meg.
Tudtok pénztárcakímélő tanácsot adni?
Köszönöm!!
Kókuszolaj? Köszönöm! Megnézem bioboltban. Remélem nem túl horror-magas az ára, sajnos nem engedhetem meg magamnak a luxusdolgokat. :/
És ugyanúgy használható sütésre-főzésre?
1. Repceolajat is megnézem, sajnos úgyis azt tudom csak választani, ami belefér a keretbe. Köszönöm szépen :) Minden lehetséges megoldás érdekel. :)
2. Igen, szoktam a zöldségeket párolni, vízben, bár kis vajban szoktam előtte pirítani.
De nagyon szeretem a sült dolgokat, husit, tojást, és mindent. Ahhoz muszáj zsíradék. A vaj is nehéz, meg nem túl takarékos. Salátára még tudom használni az olivaolajat, mert nem kell sok. Ilyen 2 dl üvegben van itthon. De ha valamit sütök, pl. rántott husit, akkor valami kell. :D
Igen, tudom, valószínűleg epe-probléma áll a hátterében, de ez még nem 100%, de gyanús egyéb tünetek miatt. Tervben van, hogy megyek orvoshoz, de még vonakodtam tőle.
Olvasgattam netes oldalakon, de az a baj, hogy szűk a keret (nem panasz, csak tény) és nem egyedül magamra főzök-sütök. A család meg szereti a jó magyaros ételeket is. Így bonyolultabb sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!