Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » És már megint! Az igen gondosa...

És már megint! Az igen gondosan elkészitett rántott csirke combunk csontja fekete. Mindig máshol veszem, hátha elkerülhető. Mitől van ez? Undoritó!

Figyelt kérdés
2015. jan. 11. 13:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
Az vér.
2015. jan. 11. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
De miért? és régen miért nem?
2015. jan. 11. 13:42
 3/13 anonim ***** válasza:
67%

Ez nem mindig elkerülhetö, mert a csirkének vagy véres valamennyire a csont körül, vagy sem. Ezt kivülröl nem lehet látni, és nem lehet befolyásolni sem.


Én úgy oldottam meg a prolbémát, hogy panírozás elött kicsontozom a combokat, azóta egyszer sem volt ilyen.

2015. jan. 11. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Férjem szerint az ilyen csirke ize sem jó. Dög!
2015. jan. 11. 13:47
 5/13 anonim ***** válasza:
83%

Azért, mert ott véres maradt, ezzel nem sokat lehet kezdeni.

Ha friss a hús, az nem lehet dögszagú, sőt semmit nem lehet rajta érezne vérességtől függetlenül.

Maximum ki lehet csontozni.

Még sütés előtt meg kell nézni a hús színét, állagát, szagát akkor megérzitek hogy friss, vagy nem.

De mondom, ez nem függ attól, hogy maradt-e benne vér.

2015. jan. 11. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
63%

Mert ölés előtt kábítani kell, így nehezebben tud kivérezni. És igen, ha sokáig benne áll a vér, akkor bizony kevésbé jó szaga és bizony rámehet az íze is. Erre tényleg az a megoldás, hogy ahogy hazaérsz vele kicsontozod és leitatod a maradék vért róla.


Esetleg ismerősökön keresztül megpróbálhatnátok megbízható forrásból, nem tápos házi csirkét szerezni.

2015. jan. 11. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

Az íze lehet a táp miatt is, de azért is, mert egyszerüen íztelenebb a hirtelen növesztés miatt, illetve a bevérzett rész is másmilyen.

Régen a házi csirkéket másként tartották és másként va´gták.


Ha kicsontozodd, akkor nem lesz véres, és ha erösebben füszerezed sóval, borssal, esetleg hagyma/fokhagymával vagy valami zöldfüszerrel, akkor sokkal ízesebb lesz.

2015. jan. 11. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Férjem nagyon kukacos a csirkével kapcsolatban. Megértem én, hogy a kábitás miatt nem véreznek ki. De hol lehet tuti csirkét kapni? Örs környékén lakunk. Piacra járok /Bosnyák / stb. Már mind ilyen. Szerintetek a parasztok csirkéi a piacon kivéreztetettek?
2015. jan. 11. 16:25
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Emlékszem régen amikor nagymamám csinalt rantott hust, es csont fekete volt. Sajat csirkét nevelt, ok vágtak es megis olyan volt...

Kicsit vegyetek lazábbra a gondolatokat, hidd el boldogabb eletetek lesz, minthogy fennakadjatok ezen, hogy sötétebb a csont vagy sem!:)

2015. jan. 11. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim válasza:
100%
Panírozás előtt be szoktad vágni kicsit a csont mellett, hogy sütés közben kifolyjon a vér?
2015. jan. 12. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!