Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a szecsuáni húsgombó...

Hogy kell a szecsuáni húsgombócot elkészíteni?

Figyelt kérdés
Már kerestem a neten receptet, de nem találtam.
2008. aug. 19. 20:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

SZECSUÁNI HÚSGOMBÓC

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártás, 40 dkg darált sertéshús, 1 kg burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma 1 db tojás, 0,5 dl olaj, só, bors, pirospaprika, őrölt köménymag, reszelt fokhagyma.

Elkészítése: A darált húst a tojással, ízlés szerint sóval, borssal, őrölt köménymaggal, pirospaprikával, fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 2 cm átmérőjű húsgombócokat formálunk belőle. A húsgombócokat grillező mikrohullámú sütőben vagy 180 °C-s sütőben készre sütjük. Kerti partira a húsgolyókat egy pálcára felhúzzuk, és faszénparázs felett megsütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk, majd durva sajtreszelőn lereszeljük. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon aranysárgára pirítjuk és hozzáadjuk a krumplit és aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a tört burgonya mellé helyezzük a húsgombócokat - nyársról lehúzott golyókat - és leöntjük az időközben felforralt Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártással. Baráti összejövetelekre, kerti partikra is ajánljuk.

Tipp: A gombócokat könnyebben tudjuk formázni, ha enyhén vizes kézzel készítjük.

Elkészítés ideje: 40 perc

1 adag energiatartalma: 829 kcal

2008. aug. 20. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2008. aug. 21. 15:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!