Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyros tésztája (pita) hogyan...

Gyros tésztája (pita) hogyan maradhatna puha? Recept?

Figyelt kérdés

Előre is köszönöm!


20L


2010. febr. 3. 20:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Gyros Pita (4személyre)

500g liszt

15g élesztö

300ml langyos víz

1teás kanál só

3 evökanál oliva olaj


Elöször élesztöt a langyos vizzel összekeverni

azután a többit is hozzá adni.

Össze gyúrni,letakarni,meleg helyen 1 órát keleszteni.

hengerré formálni,szeleteket vágni,újra belisztezni,letakarni, 8 percig pihentetni.

0.5-1-centisekre kisodorni

sütöbe:25o-fokon 8-10 percig sütni.

Ebböl a tésztából készülhet:pizza vagy cipó.

2010. febr. 4. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Az utolsó kisodrás után is hagyd picit kelni.

Utána süsd.

2010. febr. 4. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. febr. 5. 11:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!