Gyros tésztája (pita) hogyan maradhatna puha? Recept?
Figyelt kérdés
Előre is köszönöm!
20L
2010. febr. 3. 20:46
1/3 anonim válasza:
Gyros Pita (4személyre)
500g liszt
15g élesztö
300ml langyos víz
1teás kanál só
3 evökanál oliva olaj
Elöször élesztöt a langyos vizzel összekeverni
azután a többit is hozzá adni.
Össze gyúrni,letakarni,meleg helyen 1 órát keleszteni.
hengerré formálni,szeleteket vágni,újra belisztezni,letakarni, 8 percig pihentetni.
0.5-1-centisekre kisodorni
sütöbe:25o-fokon 8-10 percig sütni.
Ebböl a tésztából készülhet:pizza vagy cipó.
2/3 anonim válasza:
Az utolsó kisodrás után is hagyd picit kelni.
Utána süsd.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. febr. 5. 11:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!