Ti csinálnátok salsa szószt is?
A karácsonyi menü húsfondü lesz, négyféle hússal.
Husik:
narancsos kacsa
vörösboros marha
mustáros szűzérme
karibi illatos csirke (fahéj, szegfűszeg, citrom, szerecsendió, bors, chili, olaj)
Ehhez készítettem eddig négyféle "szószt":
almacsatni
hagymalekvár
aioli (fokhagymás majonéz)
csípős feta szósz
Salátában lesz:
jégsaláta, paradicsom, uborka, fehérhagyma
Eredetileg terveztem salsa szószt is csinálni. Szerintetek illene, jó lenne az is, vagy azzal már kicsit túllőnék a célon?
Köszönöm a segítséget és nagyon boldog karácsonyt mindenkinek!
Éltem Amerikában 2 évet és azóta nem tudok lejönni róla
1kg paradicsom, 1 fej vörös hagyma (zöldhagyma a legjobb csak az most nincs), 1 hegyes zöld erős paprika, mk delikát, ek almaecet, ek olivaolaj
paradicsom héját le kell húzni (pl. negyedbehasítás és forróvíz)
utána az egészet összeturmixolni.
A legegészségesebb szósz.
így is lehet csinálni de így tovább tart:
Bocsika most olvastam csak végig a kérdést...
szerintem a gyümölcsösen és mustárosan ízesített húsokhoz nem passzol a mexikói paradicsomos szósz.
Inkább a rizses natúr párolt húsos babos kajákhoz megy.
Ízben nem rossz hozzájuk, kivéve a kacsát, ahhoz nem passzol. A többihez finom lenne. A mustáros hús is csak pácolódik a mustárban, utána letörlőm és nyársra szúrva süti meg magának mindenki a fondűben.
A receptet köszönöm, hasonlóan szoktam én is gyártani, ha nem is most de kipróbálom a te általad írt variációt is.
:)
Vegul nem keszult,de legkozelebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!