Fodros kockatészta helyett csinálnátok krumplis tésztát kagylótésztából?
Igen. Csináltam is, és más formájú tésztával is. Orsóval és pennével is számtalanszor, ha más nem volt, rövid metélttel és spagettivel is csináltam már.
A tészta az tészta, ugyanolyan az íze, akármilyen a formája, szóval az 1. válaszoló nagy marhaságot írt.
Az a lényeg, hogy nagy méretű tészta legyen és ne a legvékonyabb fajta...!
Pl. ne csináld cérnametélttel, se betűtésztával, se tarhonyával, és eperlevéllel se, mert azzal könnyen egy masszává áll össze az egész..., mivel szinte képtelenség fogkeményre főzni azokat, hamar megpuhulnak, szétáznak rosszabb esetben...
Akinek annyira fejletlen az ízérzékelése, hogy nem érzi a különbözõ tészták közti ízkülönbséget, annak lehet, hogy tényleg mindegy mibõl csinálja.
Én köszönöm, de igenis érzek különbséget egy spagetti, szarvacska vagy nagykocka között.
Volt, hogy eszembe jutott a krumplistészta, de nem volt itthon nagykocka. Ez nem egyszer előfordult, és bizony ugyanolyan finom volt kagylótésztával vagy orsótésztával is, mint nagykockával.Ismerősöm pedig csak szélesmetéltből csinálja, mert egyszerűen az szimpatikus neki.
Ez egy berögzött szokás, hogy valami csak ezzel vagy azzal jó, addig míg ki nem próbálunk (sokszor kényszerűségből )mást is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!