Van karajhusom a hütőben?










Na, fog ez menni, segítek.
Fektesd a karajt egyenes asztalra, vágódeszkára, úgy, hogy a vastag hús a bal kezed felé essen, a gerinccsont, 8a vágás) a jobb felé. Bal kézzel fogd le a húst, alkalmas késsel kezdd el fejteni az elejétől, mintegy a gerinccsont mellett vezetve a kést, a karaj hosszában. Ha "koppanásig" leértél, egy elegáns mozdulattal alul is fejtsd végig a csont mellett. Így lesz egy csőszerű színhúsod, és egy darab levescsontod.
A húst tisztítsd meg a hártyától, esetleges cafrangoktól,keresztben vágd fel ujjnyi szeletekre, klopfold, majd sózás, és liszt-tojás-morzsa, majd sütés, bő zsiradékban, 3-szor, négyszer átfordítva.
Nem nagy dolog ez, fog menni, sok sikert, majd referálj az eredményről.
Még egy fél órát gép előtt vagyok, ha elakadsz, keress bátran, segítek.





Mindegy hogy vágod le a csontról, értelem szerűen minél jobban egyben maradjon.
Valószínűleg egy "L" alakú csont van rajta. A csont mellett haladj a késsel.
2 oldalról bevágod, és kész is.
Kicsit nehezít a dolgon, hogy az "L" alak belsejében, a derékszögben van egy kis akadály, egy kis "lépcső". Ne lepődj meg rajta, kicsit vágj a hús felé, és így könnyen ki tudod kerülni.
Nem probléma az se, ha kicsit több hús marad a csonton. Lehet belőle levest főzni, és utána a csontról jól leenni a főtt húst. :)
Ja, és ha megkapod a csontozott karajt, a tetején azt a fehér hártyát vagdosd be hosszába.Ne mélyen, csak a hártyát vágd át. Utána szeleteld fel.
Mert így nem egyesével kell a szeleteket irdalni, hanem egyben bevagdosod, és szeletelés után lehet is kloffolni, sózni, bundázni, és sütni.










A csontozást meg nem kell túlbonyolítani, nem egy szívbillentyű műtét.
Látod, hol a csont, látod hol a hús, elvágod őket egymástól. Minél közelebb a csonthoz. Ennyi.





Ha most kiveszed a fagyasztóból, akkor még ma meg kell sütni, mert különben megromlik és betegek lesztek töle.
A kicsontozás bonyolultabbnak hallatszik, mint amilyen, Dobos Zoli és a többiek leírása alapján meg tudod csinálni.
Itt egy video is, igaz , hogy nem magyarul beszélnek, de az lényegtelen, azt látod benne, hogy hogyan kell a kést vezetni, meg hogy vannak a csontok benne:





Nehogy azt hidd már, hogy még ma meg kell sütni. Nagyon meglehet, hogy ma még ki sem enged...
Menni fog az, ahogy "zolidobos" írta, a késedet a csontig-való ütközésig nyomd bele a husiba, utána a csont mellett vezetve, szépen le tudod róla vágni a husit. Felszeled, letisztítod, klopfolod, fűszerezed.
A csontot (mivel változatlan formában visszafagyasztani nem lehet) egy fazék vízben tedd fel főni levesnek, a tetején a habot szedd le róla. Sót, szemes-borsot rakjál bele. Ha a csonton levő husi megfőtt, szedd ki. Még melegen megpörgeted sóval-törtpaprikával. Jó lesz vacsorára hidegen faragni róla a husit. A levét ha kihűlt rakd a hűtűbe, majd anyuddal beszéld meg hogy húslevest, vagy bablevest főztök-e belőle!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!