Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van karajhusom a hütőben?

Van karajhusom a hütőben?

Figyelt kérdés
igaz anyukám főzött eddig de kórházban van és igy rám maradt van nekem karajhusom csontos is de hus is van rajta hogy kell levágni hogy szép szeletet kapjak?? rántanivaló hust szeretnék.. hol kezdjem el? vagy mindegy hogy vágo le?? segitsetek??
2014. dec. 22. 06:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
32%
Hát szerintem ne fogj neki. Ilyen kérdés után még magadat vágod el.
2014. dec. 22. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
mert????
2014. dec. 22. 06:38
 3/15 zolidobos ***** válasza:
88%

Na, fog ez menni, segítek.

Fektesd a karajt egyenes asztalra, vágódeszkára, úgy, hogy a vastag hús a bal kezed felé essen, a gerinccsont, 8a vágás) a jobb felé. Bal kézzel fogd le a húst, alkalmas késsel kezdd el fejteni az elejétől, mintegy a gerinccsont mellett vezetve a kést, a karaj hosszában. Ha "koppanásig" leértél, egy elegáns mozdulattal alul is fejtsd végig a csont mellett. Így lesz egy csőszerű színhúsod, és egy darab levescsontod.

A húst tisztítsd meg a hártyától, esetleges cafrangoktól,keresztben vágd fel ujjnyi szeletekre, klopfold, majd sózás, és liszt-tojás-morzsa, majd sütés, bő zsiradékban, 3-szor, négyszer átfordítva.

Nem nagy dolog ez, fog menni, sok sikert, majd referálj az eredményről.

Még egy fél órát gép előtt vagyok, ha elakadsz, keress bátran, segítek.

2014. dec. 22. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
68%

Mindegy hogy vágod le a csontról, értelem szerűen minél jobban egyben maradjon.


Valószínűleg egy "L" alakú csont van rajta. A csont mellett haladj a késsel.

2 oldalról bevágod, és kész is.


Kicsit nehezít a dolgon, hogy az "L" alak belsejében, a derékszögben van egy kis akadály, egy kis "lépcső". Ne lepődj meg rajta, kicsit vágj a hús felé, és így könnyen ki tudod kerülni.


Nem probléma az se, ha kicsit több hús marad a csonton. Lehet belőle levest főzni, és utána a csontról jól leenni a főtt húst. :)


Ja, és ha megkapod a csontozott karajt, a tetején azt a fehér hártyát vagdosd be hosszába.Ne mélyen, csak a hártyát vágd át. Utána szeleteld fel.

Mert így nem egyesével kell a szeleteket irdalni, hanem egyben bevagdosod, és szeletelés után lehet is kloffolni, sózni, bundázni, és sütni.

2014. dec. 22. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat dehátha sikerülni fog.. mondjuk ilyet még nem csinálam.. nehezen lehet követni amit leirtatok.. de megpróbálom.... nem mostakarom hanem szerdán akarom csinálni baj lenne ha kivenném a fagyóból be paniroznám és szerdán isütni?? vagy inkább szerdán csináljam meg??
2014. dec. 22. 09:37
 6/15 anonim ***** válasza:
Kedden vedd ki a fagyasztóból, (vagy esetleg ma) a panírozást mindenképpen csak sütés előtt csináld meg!
2014. dec. 22. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:

A csontozást meg nem kell túlbonyolítani, nem egy szívbillentyű műtét.

Látod, hol a csont, látod hol a hús, elvágod őket egymástól. Minél közelebb a csonthoz. Ennyi.

2014. dec. 22. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Ha most kiveszed a fagyasztóból, akkor még ma meg kell sütni, mert különben megromlik és betegek lesztek töle.


A kicsontozás bonyolultabbnak hallatszik, mint amilyen, Dobos Zoli és a többiek leírása alapján meg tudod csinálni.



Itt egy video is, igaz , hogy nem magyarul beszélnek, de az lényegtelen, azt látod benne, hogy hogyan kell a kést vezetni, meg hogy vannak a csontok benne:


https://www.youtube.com/watch?v=OkvrY5g4gCg

2014. dec. 22. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
49%

Nehogy azt hidd már, hogy még ma meg kell sütni. Nagyon meglehet, hogy ma még ki sem enged...


Menni fog az, ahogy "zolidobos" írta, a késedet a csontig-való ütközésig nyomd bele a husiba, utána a csont mellett vezetve, szépen le tudod róla vágni a husit. Felszeled, letisztítod, klopfolod, fűszerezed.

A csontot (mivel változatlan formában visszafagyasztani nem lehet) egy fazék vízben tedd fel főni levesnek, a tetején a habot szedd le róla. Sót, szemes-borsot rakjál bele. Ha a csonton levő husi megfőtt, szedd ki. Még melegen megpörgeted sóval-törtpaprikával. Jó lesz vacsorára hidegen faragni róla a husit. A levét ha kihűlt rakd a hűtűbe, majd anyuddal beszéld meg hogy húslevest, vagy bablevest főztök-e belőle!!!

2014. dec. 22. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:
köszönömszépen a válaszokat :) és mindenkinek kellemes ünnepeket kivánok.
2014. dec. 22. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!