Hogy süssek csirkemellet változatosan?
Tömegnövelő diétán vagyok, ami azt jelenti h. minden egyes nap fél kiló csirkét, és ugyanennyi rizst kell megennem, minden nemű változatosság nélkül.
A probléma h. már a látványától is rosszul vagyok, és hol van még a vége...
Eszek mellé zöldséget meg amit érek hogy az ízét elnyomja, de már nem nagyon segít.
Hogy lehet változatosan elkészíteni? Serpenyőben sütöm kockára szelve, ebből kéne kiindulni.
Köszi!
Gyros fűszerrel megszórva
Citromhéjjel párolva, majd egy tejfölös habarást rátenni, amibe belefacsarsz egy citromot is.
Nem tudom szereted-e a gombát, vagy az ananászt, de nekem nagy kedvencem, hogy megsütöm a csirkemellet (kb. 5 cm-es darabkákra vágva) serpenyőben, majd beleteszem egy jénaiba úgy, hogy mindenhol legyen. Aztán a serpenyőben amiben a húst sütöttem megpárolok egy nagyobb fej apróra vágott hagymát, majd ha már majdnem kész rakok hozzá egy konzerv gombát és kicsit összesütöm a kettőt. Végül ráteszem ezt a gombás-hagymás dolgot a husira, az egész tetejére sajtot reszelek és beteszem a sütőbe grill fokozatra, csak a sajt miatt, hogy rápiruljon :).
Az ananászos változatnál pedig csak sült csirke, rá ananász, és arra sajt.
Szerintem így nem a csirke íze dominál a legjobban, szóval érdemes kipróbálni! Remélem segítettem :).
Csirkemellfilé sovány füstöltsonkában, zöldségekkel.
ízletes finom, ha gondolod, majd leírom a részleteket is.
Majorannával és feketeborssal fűszerezve.
Vagy kaporral és kukoricával, ahhoz igazából tejszín vagy rántás is kéne de gondolom azt inkább kihagyod.
Hagymával és fokhagymával mint a brassóihoz.
Mustárral és fokhagymával, ehhez jól passzol a rizs mert lesz egy kis szaftja a mustár révén.
Rakott zöldségek (cukkini, padlizsán, karfiol, brokkoli), vagy a csirkét ledarálni és húsgombócot főzni belőle (pl paradicsommártással).
Esetleg megpróbálhatod bazsalikommal, fokhagymával, (paradicsommal). Így még nem készítettem, nem tudom mennyire passzol a csirkéhez de egy próbát megér.
Megfőzheted levesnek pl tárkonnyal, a rizst meg másodiknak édesen. Csirkegulyás.
A rizshez is lehet variálni a zöldségeket, ki hogy szereti (répa, borsó, kukorica). Nekem nagy kedvencem a currys rizs, ráütni még 1-2 tojást és sütőben megsütni (kb mint a kínainál).
A tömegnövelő étrend nem azt jelenti hogy fél kiló csirke és fél kiló rizs kell hogy legyen a mindennapi menüd. Igazából én lustaságnak tartom, ha valaki eddig lát el a tömegnövelés során. Csirkemell meg rizs.
Tömegelés során minden sovány hús jól jöhet, nem csak a csirke. Ott a pulykamell, a csirkecomb, a hal, a sovány disznóhús (karaj pl.) sovány marhahús (bélszín,fehérpecsenye), tengeri herkentyűk, vagy még állati eredetű fehérjének ott a tojás, a sovány túró.
Növényi eredetűnek ott a zabpehely, krumpli, kelbimbó, saláta, brokkoli, és sorolhatnám.
Úgyhogy, ha már tömegelsz, csináld rendesen, és rugaszkodj el attól hogy csirke meg rizs. Főleg ha már undorodsz is tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!