Mézecskalács házikót sütöttünk. Hogyan készül az a fehér kence, amivel díszíteni szokták?
A viz+cukor csak feheres atlatsz massza lesz ami szet is folyik meg csunya is.
Tojasfeherje es porcukor kell. Plusz egy csipet so, hogy feherebb legyen, kiskanal citromle, hogy fenyesebb legyen. Szinezeshez etelfestek. Altalaban 1tojasfeherjehez 10dkg porcukrot irnak, de van amikor nem szarad meg a massza. Figyelni kell mekkora a tojas. Ha megse szarad a levegon a sutoben lehet rasegiteni.
Lehet, megpróbálom azért keményítővel. Kisgyerekkel csinálom, ha lehet, elkerülném a nyers tojásban tapicsolást.
Ha mégis tojás: fel kell verni habbá?
Akkor leirom: fogsz egy tojast, feltorod es szetvalasztod a feherjet a sargatol. Ha ez megy es nem folyik bele a sarga a feherjebe akkor a sargajat eldobod. A feherjet 10-20percig vered habverovel addig amig a fejed fele forditva fejjel lefele nem folyik ki a talbol.
Ne haragudj, de csodalkozom, hogy sikerult a haziko.
Én csak citromlét szoktam melegíteni és abba a porcukor lassan adagolva és elkeverve. Aztán mikor jó az állaga,akkor mehet zacsiba és ha közben túl szilárddá válna,akkor még egy kicsi citromlé.
Az íze is jó így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!