Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csinálhatnék 1 kg gombából...

Mit csinálhatnék 1 kg gombából? Kicsit unalmas már a gomba paprikás és a gomba leves.

Figyelt kérdés
2010. febr. 1. 19:01
1 2
 11/16 anonim válasza:
77%

Én pont ma csináltam svéd gombasalátát meg sajtszószos, bacon-ös csirkemellet, nagyon finom lett :P.

A svéd gombasaláta receptje:

Hozzávalók: 40 dkg gomba, étolaj, 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg paradicsompüré, 1,5 dl paradicsom-ivólé, só, kakukkfű, babérlevél, citrom, friss petrezselyemzöld, cukor.

Elkészítés:

A megmosott, megtisztított gombát cikkekre vágjuk. Felhevített olajhoz hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ezt tartaléklángon megpároljuk, majd ráöntjük az ivólevet és a paradicsompürét. Fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, babérlevéllel, meghámozott citromkarikával. Felforraljuk, és hozzáöntjük a gombát. Alacsony hőfokon addig főzzük, míg a gomba leve miatt felhígult mártás újra sűrű nem lesz. A vége felé a szeletelt petrezselyemzöldet hozzáadjuk. Majd cukorral édesítjük.

(Tálalás: salátalevélen, tetején citromkarikával.)

2010. febr. 1. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
77%
Pl. majonézesgombát. nagyon finom magában is, de húsok mellé is
2010. febr. 2. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
77%

Szia! a gomba nagyon jól fagyasztható. fölaprítod, bezacskózod, akár 1-2 marékkal is letörhetsz belőle.

használhatod raguleveshez, hústöltelékbe, gombás tojásba, de nagyon finom a gombás rizsköret is.ugyanúgy készül, mint a rizibizi, csak gombával.színesíthető 1-2

kockára vágott sárgarépával is, vagy egy fél darab ugyancsak kockára vágott piros színű paprikával, petrezselyemzölddel.

2010. febr. 2. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!előző vagyok. még egy eszembe jutott a saját repertoáromból.Szoktam gombát készíteni vadasan.

hagymát dinsztelek, rá gomba, só bors, két-három kis hasábokra vágott sárga és fehérrépa, 2 db babérlevél.

ezeket összepárolom, a zöldségek megpuhultak, fél citromot belekarikázok héjastól. tovább párolom, ha citromok is megpuhultak a babérlevéllel együtt eltávolítom.meghintem egy kis liszttel, felengedem egy kis vízzel, hogy mártás sűrűségű legyen. tejföllel vagy főzőtejszínnel gazdagítom és pici cukorral, mustárral

ízesítem.Jó pikánsnak kell lennie.krumplikrokettel vagy

zsömlegombóccal szoktam tálalni.

üdv.-eri-

2010. febr. 2. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 A kérdező kommentje:
Koöszi szépen mindenkinek!Mind nagyon jó ötlet.de nekem az utolsó vadasan elkészitett tűnik a leg izgalmasabbnak.Ki fogom próbálni!!!
2010. febr. 3. 09:58
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia! vadasgombás vagyok, örülök, hogy elnyerte tetszésedet, csak annyival egészítem ki, hogy , ha nincs

az embernek ideje, krokettel vagy gombóccal bíbelődni,kifőtt kagyló, vagy csavart, illetve bármilyen tésztával is nagyon finom.

2010. febr. 4. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!