Kolisok, ti szoktatok főzni a koliban? Mit?
Ha van valamennyire felszerelt konyha (legalább egy tűzhely és egy mikró) az épületben...
Érdekelne, hogy az, aki ritkán jár haza vagy a családja valamiért nem küld neki kaját, az hogy oldja meg, ha nem futja éttermekre, nincs menza stb.
Egyszerű, bevált, olcsó és finom recepteket is írjatok, ha tudtok. Mit szerettek? :)
Én amikor kolis voltam, elég sokszor készítettem csirkemellet vagy halrudacskákat serpenyőben (sütők nekünk nem volt sajnos), köretként zöldségeket (borsót, zöldbabot, brokkolit ilyesmit) pároltam hozzá. Reggelire főleg főtt tojást vagy tükörtojást csináltam.
Én próbáltam az egészséges ételek előállítására törekedni, a szobatársaim gyakran csináltak bundáskenyeret meg sültkrumplit.
Nem nagyon bonyolítottuk túl, az biztos...
Mi rengeteget főzünk. Ha úgy jön össze egyedül, ha úgy, akkor ketten. A többiek otthonról hozzák a kaját (4-en vagyunk egy szobában).
Szoktunk paprikáskrumplit, brassóit, csilisbabot, mindenféle tésztákat (krumplis, káposztás, milánói, stb.)
Szoktunk mirelit kajázni, "ránott hús, sült krumpli", vagy csirke mellett sütünk kevés olajon sok fűszerrel. Mellé rizs és majonézes kukorica, vagy krumplipüré.
Szoktunk salátákat kreálni, érzésre mindent bele módon. Kb. ennyi. Elég gáz a konyha a koliban, de még sosem éheztünk azt kell, hogy mondjam. :)
Ja, még jöhetne mindenféle tojásos dolog, ilyeneket is sokan csinálnak, de én nem kifejezetten rajongok érte.
Reggelire nem szoktunk főzőcskézni. Müzli, szendvics, lekváros/mézes kenyér, vagy turmix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!