Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kolisok, ti szoktatok főzni a...

Kolisok, ti szoktatok főzni a koliban? Mit?

Figyelt kérdés

Ha van valamennyire felszerelt konyha (legalább egy tűzhely és egy mikró) az épületben...

Érdekelne, hogy az, aki ritkán jár haza vagy a családja valamiért nem küld neki kaját, az hogy oldja meg, ha nem futja éttermekre, nincs menza stb.

Egyszerű, bevált, olcsó és finom recepteket is írjatok, ha tudtok. Mit szerettek? :)

2014. dec. 10. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Főleg "reggeli kajákat" szoktunk (melegszendvics, tükör- főtt tojás, rántotta, virsli) de szoktunk levest, palacsintát is, sőt szerintem rántott hús meg lángos is volt valami ünnepibb alkalomkor :)
2014. dec. 10. 14:22
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Én többnyire Wellington bélszínt szoktam Waldorf salátával, mert az osztrigát már unjuk.
2014. dec. 10. 14:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igazából mi mindent főztünk. Összefogott két szoba, ez 5 embert jelentett, összedobtuk a pénzt és rendszeresen főztünk. Volt hogy paprikáskrumplit, de volt hogy pörköltet, sütit, palacsintát.
2014. dec. 10. 14:59
 4/7 anonim válasza:
100%
Mi sokat éheztünk :D a Nosalty viszont életet mentett! Egy magadra kár is főzni.. legalább ketten álljatok össze.. gazdaságosabb. Az amúgy jól bevált bolognai spago meg a chilis bab mellett ajánlom a rántott sajtgolyót.. 30dkg reszelt sajt, 1 evőkanál liszt, 1 db tojás és egy kevés morzsa..(ezeket akár össze is lehet kuncsorogni a sajton kívül :DDD) összegyurod a sajtot a lisztet a tojást aztán golyót formálsz belőle bele forgatod morzsába és kisütöd bő olajba.. (nemfolyik ki és fincsiii) .. most ez jutott eszembe de a nosaltyn nézz körül mindenképp!Jaaa és a mi kolinknak volt fb csoportja ahol sokszor ajánlottak fel maradékot.. volt akkora éhezés h bevállatuk a cikit :DDD
2014. dec. 10. 15:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én amikor kolis voltam, elég sokszor készítettem csirkemellet vagy halrudacskákat serpenyőben (sütők nekünk nem volt sajnos), köretként zöldségeket (borsót, zöldbabot, brokkolit ilyesmit) pároltam hozzá. Reggelire főleg főtt tojást vagy tükörtojást csináltam.

Én próbáltam az egészséges ételek előállítására törekedni, a szobatársaim gyakran csináltak bundáskenyeret meg sültkrumplit.

Nem nagyon bonyolítottuk túl, az biztos...

2014. dec. 10. 20:46
 6/7 anonim válasza:
Nekem a tészta vált be. Megfőződ, kész, öntetet pedig jóformán bármivel készíthetsz egy kis tejszín segítségével :)
2014. dec. 11. 16:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Mi rengeteget főzünk. Ha úgy jön össze egyedül, ha úgy, akkor ketten. A többiek otthonról hozzák a kaját (4-en vagyunk egy szobában).

Szoktunk paprikáskrumplit, brassóit, csilisbabot, mindenféle tésztákat (krumplis, káposztás, milánói, stb.)

Szoktunk mirelit kajázni, "ránott hús, sült krumpli", vagy csirke mellett sütünk kevés olajon sok fűszerrel. Mellé rizs és majonézes kukorica, vagy krumplipüré.

Szoktunk salátákat kreálni, érzésre mindent bele módon. Kb. ennyi. Elég gáz a konyha a koliban, de még sosem éheztünk azt kell, hogy mondjam. :)

Ja, még jöhetne mindenféle tojásos dolog, ilyeneket is sokan csinálnak, de én nem kifejezetten rajongok érte.

Reggelire nem szoktunk főzőcskézni. Müzli, szendvics, lekváros/mézes kenyér, vagy turmix.

2014. dec. 24. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!