A rizst túl lehet főzni? Vagy mi van akkor ha sokáig fözöm a rizst?
túl lehet főzni.
ha sokáig főzöd lehet hogy nem tudod leszűrni, és az állaga se lesz olyan.
ezért szokták inkább párolni a rizst
Igen. Ezért inkább, jobb, ha ott állsz mellette, gyakran kevered és kóstolod...
Jó sok vízbe tedd, és amit jó, szűrd le, ne álljon a vízben! Ja és nehogy elkezd "párolni", mint ahogy fentebb írta valaki, mert akkor kész ragacs lesz az egész...
Mint a tésztát, úgy kell, bő és forró vízbe bele, keverni, s időben leszűrni...
"Mint a tésztát, úgy kell, bő és forró vízbe bele, keverni, s időben leszűrni..."
Nem igy kell.
Eloszor is meg kell piritani forro olajban addig, amig jol peregni nem kezd, es egy kicsit uvegesek lesznek a szemek.
Aztan ra kell onteni egy kis vizet, nem sokat, eppen hogy ellepje. (sokan azt mondjak hogy pont 2x annyi viz kell mint rizs terfogatra). Kis langon, lassan kell fozni, es figyelni, hogy mennyire szivja fel a vizet. Ha felszivta es meg kemeny, akkor onteni kell ra egy kicsit. Es igy tovabb addig amig kesz nem lesz es fel nem szivta az osszes vizet.
Igy gyonyoruen pergo, finom rizst lehet csinalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!