Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig kell főzni a pacalt?

Meddig kell főzni a pacalt?

Figyelt kérdés

Egy kiló fagyasztott. Másfél órája fő, még kemény.

Paradicsom nélkül is készíthető pacalpörkölt?


2014. nov. 30. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:

A pacal akár 3-4 óráig is föhet, attól függöen, hoyg mennyire volt öreg, szóval fözd tovább türelmesen.


Paradicsom nem kell bele, a legtöbben soha nem tesznek bele.

2014. nov. 30. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

Szép lassan rotyogjon, mint a húsleves. Azért néha-néha nézz rá, hogy ha a levét elforrja, azt pótolni kell + a savát is. Kb. 4 óra körül lesz készen, de azért teljesen ne hagyd magára, néha-néha meg kell kavarni, + egyébként is kóstolgatni...

... sohasem teszek bele paradicsomot...

Szólj ha kész, megyek hozzátok vacsira!!!

2014. nov. 30. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 zolidobos ***** válasza:
78%

Hát, bizony pacalpörit főzni vendégnek, időre, az "orosz rulett" kategória. Főztem már 6 órán túl is pacalt, és még mindig hősiesen kellett rágni, de a kosztosok már veréssel fenyegettek, olyan éhesek voltak.

Érdemes alaposan előfőzni, ami kuktában egy jó órát, anélkül bármennyi időt jelent... Amíg fő, el lehet készíteni egy jó masszív, többször visszafőzött alapot, majd a főzőlét használni a felengedéshez. nekem bevált a körömpörköltnél is, de ott kuktában 30-35 perc főzési idővel számolok.

2014. nov. 30. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

A húslevesnek éppen nem kell "rotyognia",de a pacal is lassú , hosszú főzése ajánlatos, ha nincs kukta, amiben lehet gyorsítani egy kicsit a folyamatot.

Paradicsom annyi mehet bele, mint általában egy pörköltszaftba teszünk. 1-1 paprika paradicsom (hámozva) kiló húshoz számítva kb.

Kuktás előfőzés nélkül, 3-3,5 órával is lehet számolni, lassú, de folyamatosan ellenőrzött főzéssel, mert hajlandó hamar leragadni.

Remélem azóta már jóízűen el is fogyasztottátok.

2014. nov. 30. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Mindvégig sötét, lila maradt, de finomnak finom. Kettes, legközelebb szívesen látunk. Sok só és fokhagyma kellett hozzá. EMásoknak miért piros, nem pedig lila a végén?
2014. dec. 1. 15:27
 6/7 LmaoXd válasza:
Én a múltkor vagy 8 óráig főztem a pacalt, annak ellenére hogy elvileg előfőzött volt.
2021. jún. 2. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
51%

Mi mindig teszünk bele 1 paradicsomot, 1 zöldpaprikát és 3 db erős cseresznyepaprikát a füzérből. Kisebb csülköt főzök, majd a pacalt a csülöklével engedem fel. Amikor a pacal már puha, nyakon öntöm kilónként 1 dl vörösborral.

A végén teszem bele a kockára vágott, bőrös csülök darabokat. Vigyázni kell, hogy ne tengjen túl a csülökhöz. Úgy 1/6-nyi legyen. Tehát 1 kg-hoz kb 20 dk, főve, felvágva. Mivel alapból 3-4 kg pacalt főzünk, bográcsban, mikor nálunk a széles família, ezért egy egész, közepes csülökkel számolunk.

A família és a baráti kör imádja a csülkös pacalunkat friss, kemencében sült fehér kenyérrel és kovászos uborkával.

2023. máj. 18. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!