Egy jól bevált sárgarépakrém leves receptet tudtok írni?
Kevés olajon (tökmagolaj pl. nagyon jól illik hozzá) vajat olvasztasz fel, ezen megdinszteled a hagymát vagy újhagymát, esetleg póréhagymát vagy lilahagymát. Egy kevés fokhagymát is adgatsz hozzá a végén, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
Ehhez adod a vékony karikákra vágott répát, és jól átforgatod a vajon. Fűszerezed ízlés szerint - pl. reszelt gyömbér, curry, pirospaprika (akár vékonyra vágott paprikával is keverheted a répát a levesben), oregánó, kömény, citromfű, majoranna, petrezselyem, amit csak szeretnél - csak ne mind egyszerre :) A kókusztej is nagyon jó hozzá. Tehát a fűszerezés után felöntöd vízzel, majd miután megpuhult, pürésíted (kb. fél óra ugye). Ezután felöntöd habtejszínnel, tejjel vagy kókusztejjel (kb. 2 decit szoktam), és még egyszer felforralod vele. Kész. Ez besűríti, lisztre nincs szükség.
Egy példa: ha citromfűvel készítem, akkor frissen egy kis tejfölt vagy natúr joghurtot kanalazok bele, egy karika citromot vagy lime-ot teszek rá, és petrezselyemmel szórom meg. Ha gyömbéresen készítem szinte mindig kókusztejjel öntöm fel, curry esetén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!