Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok ajánlani olyan...

Tudnátok ajánlani olyan édesítőt (mostanában a xilitről és az eritnitről hallottam sok jót) ami nem hagy keserűs utóízt a süteményekben?

Figyelt kérdés
2014. nov. 25. 12:06
 1/8 A kérdező kommentje:
ha tudok, akkor bevált márkákat mondjatok! köszi előre is:)
2014. nov. 25. 12:06
 2/8 anonim ***** válasza:

én rendszeresen használok nyírfacukrot, és eritritet is, sütni is szoktam velük.

Nincs keserű utóízük. Egy picit hűvös érzetük van, de az nem kellemetlen.

Márkát nem tudok mondani, mindig azt veszem, ami éppen akciós.

2014. nov. 25. 12:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Méz...
2014. nov. 25. 13:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem probald ki..én eritritet vettem anno, mert en is olvastam, h nincs utoize...hát. ..volt.. szoval szerintem ez tok szubjektív h kinek mi jon be.
2014. nov. 25. 14:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez nagyon jó!

[link]

2014. nov. 25. 14:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Az eritnittöl igen masszív hasmenést lehet kapni, és ennek is meg a xilitnek is igencsak van mellékíze.
2014. nov. 25. 15:18
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:) az a baj a nyírfával, hogy nagymamám nem bírja és hányingere lesz tőle..:( a karácsonyi sütést szeretném kicsit kevésbé cukrossá tenni az édesítővel..a norbis ezerédest v nem tudom már mi a neve próbáltátok?
2014. nov. 25. 15:56
 8/8 anonim ***** válasza:

#6.: Ez érdekes. Egy kollégám épp azért váltott xilitről eritritre, mert előbbi a család több tagját is meghajtotta, ha többet ettek belőle (sütibe, lekvárba szokták tenni), és az eritritről hallotta, h. annak nincs ilyen hatása. Kipróbálták, és tényleg senkinek semmi baja nem volt.

Persze lehet, hogy sokkal ritkább, h. valaki erre érzékeny, mint a xilitre, de azért előfordul.

A kérdezőnek: a Drogstar eritritnek (meg a xilitnek is) megvan az az előnye, hogy 2 kg-os kiszerelésben is kapható, ami elég jó árban van.

Pl.:

[link]

2015. nov. 28. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!