Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaja ötletek? Ezek voltak...

Kaja ötletek? Ezek voltak mostanában.

Figyelt kérdés

Újabban (szinte) minden nap főzök, ilyen korábban sose volt, általában heti 2-szer főztem és rendeltük a kaját hét közben, de most itthon vagyok és már kifogytam az ötletekből hogy mit lehetne készíteni.

Mostanában ezek voltak:

- rakott karfiol

- cukkinis spagetti

- hortobágyi húsospala

- spenót

- arrabbiata spagetti

- ananászos csirke rizzsel

- lasagne

- grill tarja

- sajtmártásos palacsinta

- rántott halas hamburger

- ázsiai csirkés-zöldséges tészta

Nem vagyunk nagyon levesesek, se édesszájúak, és húst se szeretek enni minden nap. A fagyasztóban van csirkemell és -comb filé, harcsafilé, kis adag csirkemáj, oldalas (ezt inkább majd a kerti grillre tartogatom), pár tortilla lap, vargánya gomba, wok zöldségkeverék. De ez csak irányadó, bármit beszerzek csak kéne valami jó ötlet :) Nem ehetek penészes sajtot és nyers/félig sült húst ill. nyers tojást mert babát várok.

Valami ötlet? Köszi!

2014. jún. 3. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hosszu evek ota kizárolag reformeteleket eszem, nem szeretek nehez, se zsiros vagy fuszeres kajat enni.

Ezeket csinaltam mostanaban, elkeszithetoek reformosan, de siman is.

Turogomboc dioba forgatva, eperontettel

Pestos spagetti

Spenotos rizotto

Zoldsegleves gombaval, zoldborsoval, sargarepaval, zellerrel.

Eperkremleves

'Lecso': cukkinivel, padlizsannal, pritaminpaprikaval, paradicsommal.

Petrezselymes ujburgonya tepsiben, tejfolos martassal

Roston lazac, gorog salataval

Cezar salata csirkemellfalatokkal

Turos gombafejek tepsiben sulve, brokkolipurevel

Karfiolos sajtos csirkemell paradicsommal

Edesburgonyafozelek brokkolikrokettel

Rizsfelfujt ribizlivel

2014. jún. 3. 11:06
 2/6 anonim ***** válasza:
73%

[link]

Itt találsz egyszerű és finom recepteket, én rendszeresen innen főzök.

2014. jún. 3. 11:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap nálunk citromos-korianderes hal volt, ma sonkás spenótos fasirttekercs lesz, holnap pedig tejszines gombas csirkemell tesztaval,
2014. jún. 3. 11:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ma baconbe göngyölt spárgát fogok főzni. Első próbálkozás, szóval nem tudom, mennyire jó, de hátha ad ötletet. Nekünk egyébként az új kedvenc a tejszínes-spenótos tészta, bár lehet, hogy csak azért, mert erre a szósz tényleg elkészül, mire a tészta megfő, szóval munka utáni gyors vacsinak tökéletes.

De nekem is a menütervezés okoz gondot, úgyhogy elkezdtem felírni, amiket szeretünk, már egész hosszú a lista. Ha nincs ötletem, akkor odaadom a páromnak, hogy válasszon kettőt, amit szívesen enne, én meg abból választok. Illetve bevásárlás előtt szoktunk csinálni egy nagyjábóli menütervet, figyelembe véve, hogy ne legyen mindig ugyanolyan kaja. Általában minden héten van valami sült hús, valami főzelék, valami tészta. És leves is :D

2014. jún. 3. 11:33
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi az ötleteket :) NoSalty-t böngésztem, ott egész nagy receptgyűjteményem van, de most valahogy semmi nem fogott meg...

Igazából tésztát bármikor bármennyit meg tudnék enni, a spenótos nekem is nagy kedvencem :)) de azért igyekszem heti 2-nél többször nem enni.

Megnéztem a díványon az alapkonyha recepteket, és most már körvonalazódik hogy valami mexikói-félét ennék, enchilada-t vagy quesadilla-t fogok azt hiszem készíteni a tortilla lapokból, úgyis annyi helyet foglalnak a fagyasztóban...

De nagyon jókat írtatok, párat tuti sorra veszek a napokban, köszönöm!

2014. jún. 3. 12:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi a tésztasalátát imádjuik!

Főzz orsó tésztát.

KEverj össze adag és ízlés szerint majonézt, tejfölt, konzerv kukoricát, sonkát darabokra vágva, sót, borsot, egy nagyon pici mustárt. Ha teljesen kihűlt a tészta, keverd őket össze. Ha nem várod meg, hogy kihűljön, teljesen beszívja a szószt és nem lesz semmi íze. Hidegen fogyasszuk, ne melegítsük!!

2014. jún. 3. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!