Ki mit főz/süt Karácsonyra? :D
Kötelezőek:
Halászlé,rántott hal, karácsonyi káposzta
Püspökkenyér, kozák sapka, bejgli (diós és mákos)
Nálunk szilveszterre jönnek a sós sütik. :)
Jó ötlet, nálunk is mindig az volt, hogy édes sütik karácsonykor, sós sütik szilveszterkor. Pedig szerintem is jobb lenne vegyesen:)
Én még nem nagyon tervezgettem, az elég valószínű, hogy gesztenyelikőrt fogok csinálni, ha addig nem romlik meg a gesztenyénk, de szilárd dolgokra még nincs ötletem :D
Kissé megnehezíti a dolgom, hogy nemrég derült ki, hogy tejfehérje és gluténérzékeny is vagyok, így jó sokat kell variálni a hagyományos receptekkel, pl. a túrós pogácsát elég lehetetlen lenne megvalósítani :D
Mivel a férjem nem szereti a tipikus halászlé rántott ponty kombót, ami nélkül pedig nekem nem karácsony a karácsony, idén valami gesztenyével vagy aszalt áfonyával töltött pulykamellet tervezek. Halászlét meg eszek anyunál :)
Ami még szokott lenni: franciasaláta, töltött káposzta, tyúkhúsleves, rántott hús
Diós, mákos beigli, zserbó, diótorta és sajtosrúd.
Halászlé, rántott husok, kocsonya, hurka-kó'bász, mézes (csü)csülök.
Berlini túró torta, mákos-diós-mogyorós hókifli, gyümölcsös kenyér, kinder buenó szelet.
Mézes süti tuti lesz, de szerintem szezámos tallér is. Mindkettő gluténmentes verzióban.
Az ételt majd kitaláljuk aznap délben (sose vásárolunk menü alapján, szeretem, ha kb. minden van itthon mindig, ami kellhet), bár lehet, hogy lesznek terveink, még nem tudhatom, mire fogunk vágyni akkor.
Gazdag húsleves, halászlé
rizi-bizi, tört krumpli, rántott hús/hal, sült hal/hús, lecsós szelet, töltött gomba, savanyúságok, hurka-kolbász
mézes krémes, bejgli, karácsonyi kuglóf vagy kalács, diós rudak, sós-szezámos-túrós rudak és/vagy pogácsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!