Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki mit főz/süt Karácsonyra? :D

Ki mit főz/süt Karácsonyra? :D

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és most gondolok bele,hogy nállunk soha nem volt sós pogácsa,sós süti,csak édes. Túrós pogira gondoltam amit karácsonyi formákkal szaggatnàk ki,szerintem tök jó lenne! :)
2014. nov. 25. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Én tavaly a sajtos rudat szaggattam ki karácsonyi formákkal :)
2014. nov. 25. 11:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kötelezőek:

Halászlé,rántott hal, karácsonyi káposzta

Püspökkenyér, kozák sapka, bejgli (diós és mákos)

Nálunk szilveszterre jönnek a sós sütik. :)

2014. nov. 25. 11:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Jó ötlet, nálunk is mindig az volt, hogy édes sütik karácsonykor, sós sütik szilveszterkor. Pedig szerintem is jobb lenne vegyesen:)

Én még nem nagyon tervezgettem, az elég valószínű, hogy gesztenyelikőrt fogok csinálni, ha addig nem romlik meg a gesztenyénk, de szilárd dolgokra még nincs ötletem :D

Kissé megnehezíti a dolgom, hogy nemrég derült ki, hogy tejfehérje és gluténérzékeny is vagyok, így jó sokat kell variálni a hagyományos receptekkel, pl. a túrós pogácsát elég lehetetlen lenne megvalósítani :D

2014. nov. 25. 12:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a férjem nem szereti a tipikus halászlé rántott ponty kombót, ami nélkül pedig nekem nem karácsony a karácsony, idén valami gesztenyével vagy aszalt áfonyával töltött pulykamellet tervezek. Halászlét meg eszek anyunál :)

Ami még szokott lenni: franciasaláta, töltött káposzta, tyúkhúsleves, rántott hús

Diós, mákos beigli, zserbó, diótorta és sajtosrúd.

2014. nov. 25. 12:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Halászlé, rántott husok, kocsonya, hurka-kó'bász, mézes (csü)csülök.

Berlini túró torta, mákos-diós-mogyorós hókifli, gyümölcsös kenyér, kinder buenó szelet.

2014. nov. 25. 12:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindig van halászlé, töltött káposzta, rántott hús krumplisalátával, bejgli. Sütik: mézes kalács, linzer. Az idén csinálok sajtos tallért. Nálunk is mindig az édes sütik mentek, érdekes.
2014. nov. 25. 13:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Halászlé, rántott harcsa, sült pisztráng és majonézes burgonya.
2014. nov. 25. 13:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Mézes süti tuti lesz, de szerintem szezámos tallér is. Mindkettő gluténmentes verzióban.

Az ételt majd kitaláljuk aznap délben (sose vásárolunk menü alapján, szeretem, ha kb. minden van itthon mindig, ami kellhet), bár lehet, hogy lesznek terveink, még nem tudhatom, mire fogunk vágyni akkor.

2014. nov. 25. 16:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Gazdag húsleves, halászlé

rizi-bizi, tört krumpli, rántott hús/hal, sült hal/hús, lecsós szelet, töltött gomba, savanyúságok, hurka-kolbász

mézes krémes, bejgli, karácsonyi kuglóf vagy kalács, diós rudak, sós-szezámos-túrós rudak és/vagy pogácsa

2014. nov. 25. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!