Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kellene főznöm Karácsonyra?

Mit kellene főznöm Karácsonyra?

Figyelt kérdés
Két személyre (5 éves kislány és én, az anyukája) milyen ételt kéne fõznöm, hogy ünnepi is legyen, Karácsonyi is legyen, finom is legyen és a gyerek is megegye? Ez az elsô Karácsonyunk kettesben. Anyukámnál éltünk,ô nem is emlékszem mit készített, tavaly egy barátnál ünnepeltünk, ôk rántott húst, húslevest fôztek meg volt krumpli azt hiszem... Sütinek zserbóra gondoltam, meg hogy veszek bejglit valahol meg pár sütit a cukrászdában. Nem vagyunk nagy evôk... De nem tudom a 3 napra ételnek mit kéne... És Szilveszterkor mit szokás? Bocsi, ha hülyeség, de szeretném, ha jó karácsony lenne és nem hiper-szuper ajándékkal akarom ezt elérni, hanem hogy olyasmire emlélszik, hogy jót ettünk, szép Karácsonyi mesét olvastunk és filmet néztünk meg ilyenek...
2014. okt. 31. 08:07
 1/2 anonim válasza:
Mézeskalács mindenképpen legyen. Egyrészt már megalapozza az ünnepi hangulatot, ahogyan a fahéj, szegfűszeg és méz illat terjeng a levegőben, másrészt együtt tudjátok elkészíteni, kiszúrni a formákat, tepsibe tenni, ez egy olyan süti aminek egy 5 évessel már bátran neki lehet állni, így biztos emlékezetes lesz neki is...:) Fő ételnek én valami gyümölcsös húst készítenék, pl csirkemellet őszibarackal, és mondjuk krumplipürével, ezt a gyerekek imádják és elég különleges. A csirkébe bele szoktam göngyölni az őszibarackot, vagy az aszalt szilvát vagy a sajtot..:)
2014. okt. 31. 08:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Gesztenyekrémleves tejszínhabbal a tetején,

szálka nélküli hal rántva(pangasius pl)PLUSZ 2-3 Csirkecomb rántva , krumpli(ahogy a gyerkőc legjobban szereti, valami finom mártogatós amibe tunkolhat :)

a sütit írtad hogy már kitaláltad, de én pl fogok reggelire sütni házi kakaós csigát, nálunk is van 3 gyerkőc és ez állandó kedvenc...

2014. okt. 31. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!