Fánkot készítettem, mitől nem lesz lufi a belseje?
Figyelt kérdés
Mind olyan szépen felfúvódott még örültem is de üresek belül. Először csináltam ilyet. robotgéppel dagasztottam, a kiszaggatottakat egyből tettem a forró olajba és fedő alatt az egyik oldalt majd a másikat fedő nélkül sütöttem.Mit ronthattam el?2010. jan. 29. 15:14
1/2 anonim válasza:
Ne kövesd mindig a receptet :D Legalábbis valami ilyesfélét tudnék tanácsolni. Nekem elsőre csak kicsit puffadt meg, de pont tökéletes, olyan igazi volt. Három helyett két tojással csináltam, kenyérsütőbe dagasztattam. Kelni már nem hagytam a kiszaggatott kis bucikat, és fedő nélkül, alle naturba szépen megsütöttem őket. Ha talán így próbálod, sok felesleges keltetés nélkül, nem lesz olyan nagy...
2/2 anonim válasza:
Pont azért lesz lufi, mert egyből tetted a forró olajba.
Nem szabad! Azért nem, mert nincs pihentetve és a forró olaj hatására hírtelen elkezd kelni, ezért lesz pufi.
Legközelebb pihentesd minimum negyed órát, és akkor tuti nem fog hírtelen felpuffadni. Egyébként nem muszály fedő alatt sütni, nem attól lesz jó v. rossz a fánk. És lazán tedd a fánkokat az olajba, legyen helyük a növekedésre, és ha jó tésztát készítesz, talán még forgatni sem kell, mert maguktól átfordulnak a fánkok (de ehhez keleszteni kell kicsit)
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!