Párom barátai jönnek hétvégére, mit főzzek nekik?
Összesen 4 férfi lesz + én
Az ikrek nem szeretik a csirkehúst, a töltött káposztát a másik nem eszi. Nem levesesek, így a gulyás vagy a halászlé is kilőve.
Van valami tippetek, hogy milyen olyan ennivalót csinálhatnék, ami kiadós, laktatós, és ha lehet ne sok időt töltsek a konyhában?





Marhapörkölt + főtt krumpli + káposzta/uborka saláta
Rakott krumpli
Tepsiben sült husik + párolt rizs/rizi-bizi
Sült-tál, hideg-tál,





Csinálj bakonyi gombás karajszeletet nokedlivel.
A húst, a mártást előre elkészítheted,csak a nokedlit kell frissen elkészíteni.Ez tipp, de , ha kéred szívesen leírom, hogyan szoktam én készíteni.





Pácolt tarja, vagy comb, karaj tepsiben sütve, hozzá petrezselymeskrumpli, vagy zöldséges rizs pl mexikóis, vagy kukoricás.
Pác. 2 ek méz, 2-3 ek kecsap, 2 ek mustár, bors, majoranna vagy amilyen fűszert még szerettek pl bazsalikom is nagyon finom, 2 ek olaj, 2-3 gerezd reszelt/préselt fokhagyma.
ezeket kikeverjük. Két közepes hagymát karikára vágunk.
a hússzeleteket ( ne legyenek papírvékonyak, csak éppen , hogy kell kiklopfolni) megkenjük a besózott húsokat és egy jól záródó dobozba lerakjuk rétegesen a karikára vágott hagymával. egy éjszakán át hőben tároljuk.
másnap zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk, azon mód a páccal együtt. A hagyma teljesen el fog főni, nem lesz darabos.
kb fél deci vizet aláöntünk, és szorosan lefóliázva kb 1 órányit sütjük. Félidőben megfordítjuk. ha teljesen omlós, puha , akkor kitakarjuk és egy kicsit rápirítunk.
Ízletes, fűszeres, puha hús, akár krumpli, akár rizskörettel nagyon finom.










Az a baj, hogy nem csak 1 féle kaja kell, hanem mivel segítségbe jönnek, így már pénteken vacsi, szombaton reggeli, ebéd, vacsi, vasárnap reggeli és ebéd menüvariációk kellenének.
Ezért kellene olyan laktatós kaja, amivel lenne energiájuk betonozni





Pusztapörkölt, amiben van tarhonya és krumpli is. jó kaidós adagot lehet belőle kerekíteni.
Reggeli, jó hagymás -szalonnás/sonkás rántotta sok tojásból.Bundáskenyér is szóba jöhet.
tepsiskrumpli, hússal vagy, hagymával rétegezve, sok tejföllel leöntve, reszeltsajttal megszórva.
Ennek van olyan változata is, szalonnával, kolbászal, hagymával készül, de sűrű palacsintatésztával van leöntve, pirosra sütve.Héjában főtt krumplival célszerű készíteni.
Ludaskása, jó zöldségesen vagy bácskai rizseshús, jó lecsósan.
Ezek mind jó laktató kaják.





Süss egy vajling fasírtot, tedd ki a konyhaasztalra, tegyél mellé friss kenyeret, savanyúságot, szalvétát. ez a nap bármely szakában ehető, ha munka közben valamelyik megéhezne, csak bekap egyet-kettőt és megy tovább melózni.
Én költözködéskor csináltam így, mindkét lakásba ez volt kaja, ahol éppen megéheztek a segítők, ott kajáltak.
Melegkajára már kaptál jópár ötletet, gondolom sikerül választanod.
Jár mindenkinek a like
A borsodi sonkás pecsenye receptjét elkérhetném?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!