Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van bevált főzelékreceptetek?

Van bevált főzelékreceptetek?

Figyelt kérdés
Nem ízlenek a hagyományos főzelékek túlzottan, ezért szeretném valahogy feldobni azokat, vagy teljesen máshogy készíteni.
2014. nov. 14. 23:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A finom főzelékhez a habarásba teszek plusszben szerecsen diót és natúr tömlős sajtot. Még a fazekat is kitunkolják kenyérrel.
2014. nov. 15. 04:44
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy készítetted eddig?

A főzelékek egy részét én rántással+habarással készítem.

Vagy tejes, vagy tejfeles habarással.

Ecettel, cukorral ízesítem/zöldbab, savanyú krumpli, tök/

2014. nov. 15. 07:38
 3/13 anonim ***** válasza:

Én a borsófőzeléket majorannával és joghurtos habarással készítem. A sors iróniája, hogy egyedül a párom nem szereti :D Mindenki más szerint isteni.

Egyébként általában kedv szerint fűszerezek, sosincs kétszer egyforma főzelékem.

2014. nov. 15. 08:15
 4/13 anonim ***** válasza:

A főzelék alapállagát nem nagyon lehet variálni, vagy be berántod, vagy behabarod, ami lehet sima lisztes-vizes, lisztes-tejes, lisztes-tejfölös, tejfölös, főzőtejszínes, van aki keményítőt használ sűrítésre.

A nagy különbség az ízek között a fűszerezés.Ezernyi lehetőség van fűszerezni, mindenkinek meg kell találnia a saját és családja ízlésének valót. Néha lehet kísérletezni újabbakkal, vagy a régieket más arányban keverni, sokszor meglepő finomságok jönnek elő.

Jómagam elég sok fűszert használok,(szárítottat),de sok zöldfűszert is a kertből, vagy a konyhaablakból.

Mi főzelékfalók vagyunk, de egyiket sem tudjuk megunni.

2014. nov. 15. 18:32
 5/13 A kérdező kommentje:
Milyen fűszereket használsz?
2014. nov. 15. 18:38
 6/13 anonim ***** válasza:

Én a fűszerekkel óvatos vagyok. Bármilyen kevés szárított fűszert teszek bele, a párom kiszúrja, s szól, hogy van benne valami, de ezt többé ne tegyem bele:)

A tökbe kaprot teszek, a karalábéba borsot, a kelkáposztába fokhagymát, köménymagot,a babfőzelékbe babért,hagymát,a borsóba csak cukrot-sót.

2014. nov. 15. 18:58
 7/13 anonim ***** válasza:

Én egyszerűeket, borsot egészet és őröltet is, majorannát, köményt,babérlevelet, bazsalikomot, rozmaringot,szerecsendiót, tárkonyt, borókabogyót, oreganót, kakukkfüvet,kaprot.

Hagymák minden változatát, amit lehet itthon kapni, a vöröstől a lilán át a póréig, snidlingig.

Vannak más fűszereim is, de azok többnyire nem a hagyományos főzelékekbe valók.

2014. nov. 15. 19:32
 8/13 A kérdező kommentje:
Az én tervem most a vöröslencse-főzelék, de nem tudom, hogy milyen fűszerek illenek bele. A szerecsendiót és a curry-t ajánlották.
2014. nov. 15. 19:43
 9/13 anonim ***** válasza:

Mivel az indiai konyha is használja,jól bírja a fűszereket, curry, kurkuma, kömény, fokhagyma, gyömbér.

Én már készítettem úgy, hogy sárgarépát főztem bele, és turmixoltam, de azt nem szerettem, mert édessé tette. Én jobb szeretem karakteresen sósnak. Tejszínes rántással sűrítettem be. Szeretem, ha csípős, így chili és bors is került bele, de csak utólag és az én tányéromba.Van, aki savanyít is rajta citromlével. Jó, hogy egyénileg lehet ízesíteni.

2014. nov. 16. 07:05
 10/13 A kérdező kommentje:
Én vöröslencse levest ettem nemrég egy levesezőben, és annak van egy kis édes és egy kis csípős íze. Nekem nagyon ízlett. Lehet, hogy a sárgarépával érték el azt az édes ízt? Vagy talán valamelyik fűszerrel..
2014. nov. 16. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!