Milyen különlegességet ajánlotok hétvégére?
Ananászos csirkemell:
csirkemellet (nem csak csirkemellel lehet készíteni) bepácolod: olaj-fokhagyma-delikát
este ha sütöd, már nem kell alá olaj!
serpenyőben mindkét oldalát addig sütöd, amíg megkapja (kifehéredik).
tepsibe rakod egymás mellé, szorosan, ha sok van.
húsokra sonka darabkák-annak a tetejére ananász darabok-annak a tetejére töményen darált sajt.
be a sütőbe, addig sütni, amíg a sajt piros nem lesz.
Isteni finom, akár krumplipüréhez, rizshez
vagy
tejfölös-sajtos csirkemell:
ugyan az az eljárás az elején, utánna ugyan úgy tepsibe rakod, egy családi tejfölt kikeversz 1 db tojással és a húsra öntöd mindet!Annak a tetejére sajtot raksz.
Nem fog folyós lenni, megáll majd rajta a tejföl.Ezt is nagyon szeretem, ha van hozzá valóm.
kedves egészségedre.
Vera
Bocsi...:)
Pulykemellet kicsit klopfol. Panírozni hagyományosan, de itt a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtba forgatjuk. Tepsibe, vagy hőálló télba kicsi 30%-os tejszí, belefektetni a húokat, aztán rá a tejszín./1 tepsihez kb. 2-3 dl tejszín/. Krumlipürét biztosan tudod:)
Gyümisalát apedig bármiből lehet, amit ti szerettek. Én konzervet szoktam venni, van vegyes is, amiben nagyon sokféle gyümi van:)
Ez a mondat így helyes:Tepsibe, vagy hőálló tálba kevés, 30%-os tejszín, belefektetni a húsokat, és a maradék tjszínt ráönteni.Lemaradt a végén: Közepes sütőben, alufólia alatt addig sütni, míg puha nem lesz a hús /villapróba/ , utána fólia levesz, és pirosra sütni.
Bocsi ezért a kissé kusza írásért...
hogy te mekkora barom vagy -.-
ez a kedvenc kajám:
Töki pompos
A tésztához:
3 közepes krumpli megfőzni, összetörni vagy villával összenyomni
1 kis doboz kefir
3 evőkanál olaj
fél dl tejben fél kocka életsztőt felfuttatni egy kevés cukorral
fél kg liszt
1 teáskanál só
Összegyúrni, keleszteni. Kiolajozni a tepsit, elegyengetni rajta a tésztát. Villával megszurkálni, picikét elősütni /180 °-on/ (tényleg kicsit, mert hamar megsül, csak annyira, hogy ne legyen nyers). Utána megkenni fokhagymás tejföllel (én fél litert használtam és 3 gerezd fokhagymát, kicsi borsot és sót tettem még bele). Megszórni a hozzávalókkal: elősütött húsos szalonnával, vékonyra vágott lilahagymával ,kevés füstölt kolbásszal meg reszelt sajttal. Amikor a sajt megpirul, akkor kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!