Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől "szalagos" a fánk?

Mitől "szalagos" a fánk?

Figyelt kérdés
Sok helyen hallom, hogy szalagos fánk így meg úgy, de mivel elég kezdő vagyok, nem tudom, mit akar ez jelenteni. Mitől "szalagos" a fánk?
2010. jan. 27. 20:42
 1/10 anonim ***** válasza:
26%
pár napja a discovery-n volt hogy készül a fánk és az oldalán -mintha a két felét összeraknánk- ott van egy kimaradás az átlátszó cukormázból
2010. jan. 27. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Én nem direkt tudományosan csinálom szalagosra, egyszerűen ahogy sütöm, nem ér bele az olajba az egész, aztán ha megfordítom, úgy se, és a közepén lesz a világosabb csík a szalag.
2010. jan. 27. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Attól szalagos a szalgos fánk, hogy amikor sütöd az olajban megdagad, és a két barna oldala között középen van egy fehér csik. Ami attól van, hogy ott nem érte az olaj. Olyan mintha egy szalaggal lenne átkötve :)
2010. jan. 27. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
Azért szalagos mert ha jól meg van kelve mikor egyik felét beteszed sütni megemelkedik mint egy hajó majd amikor átfordítod szintén, ezért a kerületén nem pirul meg körben és egy világos "szalag" lesz a kerületén.
2010. jan. 27. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
98%
Az első válasz nem igaz.A fánkra nem tesznek cukormázat,legfeljebb Amerikában.De az nem szalagos fánk.Az előttem író leírta,hogy mitől szalago.Annyit tennék hozzá,hogy jól ki kell dolgozni a tésztát,kiszaggatás után keleszteni még egy kicsit mielőtt a forró zsiradékba rakod.Az első oldalát fedő alatt kell sütni.megfordítás után fedő nélkül.Arra vigyázni kell,hogy a tészta kelesztés közben ne fázzon meg,meleg legyen a konyhában.
2010. jan. 27. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
9%

hát attol szalgos a fánk .merhogy:

ha beleteszel babot,és kicsit meglocsolod tejszinnel,meg hozzáadsz egy kis keményitöt,akkor összeáll,

és azt kell termeszteni,hogy a fánkfán kinöjjön!

2010. jan. 27. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
Attól szalagos, hogy az olajba tétel után fedő alatt sütöm, megfordítás után pedig fenő nélkül.
2010. jan. 28. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
94%

Mi pékek fedő nélkül sütjük égis szalagos lesz. A lényege a BŐ OLAJ, sose érjen le a tészta az edény aljára. Így az igazán jól elkészített, megfelelő ideig kelesztett fánkot nem is kell forgatni, mert magától átfordul sütés közben, ha már jó. Ezért fontos, hogy egyszerre ne túl sok fánk kerüljön az edénybe, legyen helyük a növekedésre és arra, hogy átforduljanak.


maszatka

2010. jan. 28. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
86%
Én úgy tudom, hogy az oldalán lévő csík miatt hívják így. Állítólag, mikor beleteszed az olajba le kell fedni, így sütöd pár percet, mikor megfordítod fedő nélkül kell a másik oldalát megsütni.
2010. jan. 29. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
köszi a péktől az ötletet!!!!!!
2010. jan. 29. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!