Mitől "szalagos" a fánk?
Figyelt kérdés
Sok helyen hallom, hogy szalagos fánk így meg úgy, de mivel elég kezdő vagyok, nem tudom, mit akar ez jelenteni. Mitől "szalagos" a fánk?2010. jan. 27. 20:42
1/10 anonim válasza:
pár napja a discovery-n volt hogy készül a fánk és az oldalán -mintha a két felét összeraknánk- ott van egy kimaradás az átlátszó cukormázból
2/10 anonim válasza:
Én nem direkt tudományosan csinálom szalagosra, egyszerűen ahogy sütöm, nem ér bele az olajba az egész, aztán ha megfordítom, úgy se, és a közepén lesz a világosabb csík a szalag.
3/10 anonim válasza:
Attól szalagos a szalgos fánk, hogy amikor sütöd az olajban megdagad, és a két barna oldala között középen van egy fehér csik. Ami attól van, hogy ott nem érte az olaj. Olyan mintha egy szalaggal lenne átkötve :)
4/10 anonim válasza:
Azért szalagos mert ha jól meg van kelve mikor egyik felét beteszed sütni megemelkedik mint egy hajó majd amikor átfordítod szintén, ezért a kerületén nem pirul meg körben és egy világos "szalag" lesz a kerületén.
5/10 anonim válasza:
Az első válasz nem igaz.A fánkra nem tesznek cukormázat,legfeljebb Amerikában.De az nem szalagos fánk.Az előttem író leírta,hogy mitől szalago.Annyit tennék hozzá,hogy jól ki kell dolgozni a tésztát,kiszaggatás után keleszteni még egy kicsit mielőtt a forró zsiradékba rakod.Az első oldalát fedő alatt kell sütni.megfordítás után fedő nélkül.Arra vigyázni kell,hogy a tészta kelesztés közben ne fázzon meg,meleg legyen a konyhában.
6/10 anonim válasza:
hát attol szalgos a fánk .merhogy:
ha beleteszel babot,és kicsit meglocsolod tejszinnel,meg hozzáadsz egy kis keményitöt,akkor összeáll,
és azt kell termeszteni,hogy a fánkfán kinöjjön!
7/10 anonim válasza:
Attól szalagos, hogy az olajba tétel után fedő alatt sütöm, megfordítás után pedig fenő nélkül.
8/10 anonim válasza:
Mi pékek fedő nélkül sütjük égis szalagos lesz. A lényege a BŐ OLAJ, sose érjen le a tészta az edény aljára. Így az igazán jól elkészített, megfelelő ideig kelesztett fánkot nem is kell forgatni, mert magától átfordul sütés közben, ha már jó. Ezért fontos, hogy egyszerre ne túl sok fánk kerüljön az edénybe, legyen helyük a növekedésre és arra, hogy átforduljanak.
maszatka
9/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy az oldalán lévő csík miatt hívják így. Állítólag, mikor beleteszed az olajba le kell fedni, így sütöd pár percet, mikor megfordítod fedő nélkül kell a másik oldalát megsütni.
10/10 anonim válasza:
köszi a péktől az ötletet!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!