Ebédre főzött csirke húslevest hogy rakjuk el hogy másnapra ne forrjon fel?
1 hónappal ezelőtt próbálkoztam húslevessel este nem tettem be hűtőbe mert melegnek találtam mire hajnalban mentem hogy hűtőbe rakjam felforrt. igaz hogy lefedtem a tetejét fedővel.
Akkor ha fedőt teszek rá és berakom hűtőbe nem lesz baja?
Fedővel együtt is beteheted a hűtőbe, ha már langyos.
Semmi baja nem lesz holnapig, de akár két napig sem, persze, ha nincs tészta belefőzve.
A tésztától gyorsabban romlik, attól megforrhat idő előtt.
Tehát kezdjük az elejéről.
Melegnek találtad, ezért LEFEDVE kint hagytad egy éjszakára?
Ha valami meleg, és lefeded, akkor csak lassabban fog kihűlni, és könnyebben romlik meg. Minél gyorsabban le tudsz hűteni egy ételt, annál kisebb az esély rá, hogy megromoljon.
Tehát.
Semmi trükkje nincs az egésznek: megfőzöd a húslevest, lekapcsolod alatta a gázt, megebédeltek, és pár óra múlva már langyos lesz, és beteheted a hűtőbe. Nem kell vízbe állítani, nem kell semmi ilyesmivel szórakozni. Hagyod kihűlni, és ha langyos, mehet a hűtőbe.
Még a hotelekben is ritkán van sokkoló hűtő (kb 60 liter forró levest 20 perc alatt 5 fokosra hűt), és azért a hotelkonyhákon a húsleves nagyjából 4-5 napig eláll a hűtőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!