Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebédre főzött csirke húslevest...

Ebédre főzött csirke húslevest hogy rakjuk el hogy másnapra ne forrjon fel?

Figyelt kérdés
ebédre elkészült de estére még a külseje langyos berakjam így is a hűtőbe fedővel a tetején nem forr fel?

2014. nov. 8. 17:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Nyugodtan beleteheted a hűtőbe. De ha van erkély vagy udvar nálatok, ott hűtsd ki esetleg jobban. Bár egy nap alatt semmiképp sem romlik meg, hacsak nincs kánikula.
2014. nov. 8. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

1 hónappal ezelőtt próbálkoztam húslevessel este nem tettem be hűtőbe mert melegnek találtam mire hajnalban mentem hogy hűtőbe rakjam felforrt. igaz hogy lefedtem a tetejét fedővel.

Akkor ha fedőt teszek rá és berakom hűtőbe nem lesz baja?

2014. nov. 8. 17:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mosogató-->hideg víz-->bele az edény, estére lehűl.
2014. nov. 8. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz! :)
2014. nov. 8. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2014. nov. 8. 17:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Fedővel együtt is beteheted a hűtőbe, ha már langyos.

Semmi baja nem lesz holnapig, de akár két napig sem, persze, ha nincs tészta belefőzve.

A tésztától gyorsabban romlik, attól megforrhat idő előtt.

2014. nov. 8. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Minden meleg ételt a mosogatóba tett álló, váltott vízzel kell lehűteni, ez kevesebb mint egy óra alatt megvan.
2014. nov. 8. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
tésztát külön főztem, nem szeretem keresgetni benne a cérna metéltet :)
2014. nov. 8. 17:47
 9/10 anonim ***** válasza:
A húst, a zöldségeket tedd ki külön tálba, a levest szűrd át, hogy ne maradjanak benne apró zöldség vagy husidarabkák, és azt is tedd külön kislábosba. Így több napig is jó marad, nem romlik meg olyan gyorsan.
2014. nov. 8. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 bumbi02 ***** válasza:

Tehát kezdjük az elejéről.


Melegnek találtad, ezért LEFEDVE kint hagytad egy éjszakára?


Ha valami meleg, és lefeded, akkor csak lassabban fog kihűlni, és könnyebben romlik meg. Minél gyorsabban le tudsz hűteni egy ételt, annál kisebb az esély rá, hogy megromoljon.


Tehát.


Semmi trükkje nincs az egésznek: megfőzöd a húslevest, lekapcsolod alatta a gázt, megebédeltek, és pár óra múlva már langyos lesz, és beteheted a hűtőbe. Nem kell vízbe állítani, nem kell semmi ilyesmivel szórakozni. Hagyod kihűlni, és ha langyos, mehet a hűtőbe.

Még a hotelekben is ritkán van sokkoló hűtő (kb 60 liter forró levest 20 perc alatt 5 fokosra hűt), és azért a hotelkonyhákon a húsleves nagyjából 4-5 napig eláll a hűtőben.

2014. nov. 9. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!