Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet úgy csirke...

Hogyan lehet úgy csirke húslevest készíteni, hogy a végén ne legyen csupa zsír a leves?

Figyelt kérdés
Úgy készítem, hogy megfőzöm a csirke farhátot félig, utána beleteszem a zöldségeket, és főzöm amíg a zöldség is megpuhul. Semmilyen zsiradékot nem teszek bele, annyi van benne, ami a húsból kifő. Még a bőrét is leszedem még főzés előtt. Mégis a végén a leves tetején sok a zsír. Már ott tartok, hogy a levét meg sem eszem, pedig ez lenne a leves lényege. És így a babámnak sem merem odaadni, mert nagyon zsíros. Arra is gondoltam, hogy főzzem külön a húst? De akkor ízetlen lenne a leves szerintem. Aki tud segíten. Köszönöm.
2010. máj. 25. 17:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
a babád ehet nyugodtan zsírt is, meg te is, szüksége van a szervezetednek arra is...amúgy meg ha nagyon zavar leitatod egy papírtörlővel, ha kicsit kihűlt és utána újraforralod
2010. máj. 25. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne csak a bőrét szedd le, hanem az összes hájrészt is. Zsírtalanításra egyébként érdekes módszert láttam a Palota ékköve c. koreai sorozatban: salátalevelet mártottak a levesbe, és azzal szedték le a felesleges zsiradékot. Ha van időd, hűtsd ki, akkor megfagy a zsír és le tudod emelni.
2010. máj. 25. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy szedem le róla, ha már kihűlt. Egyszerűen lekanalazom. A far-hát már csak ilyen... :S Pulykanyakból nem ilyen zsíros. :D
2010. máj. 25. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
pulykanyakból, szerintem, nem lehet csirkehúslevest főzni...
2010. máj. 25. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem is azt mondtam, hogy pulykanyakból főzöm a csirkehúslevest. u_u"
2010. máj. 25. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A jó húsleveshez sok idő és türelem kell. Ha készre főtt, hűtsd le, így a dermedt zsírréteget le tudod róla szedni (hagyj is rajta valamennyit, mégse nézzen úgy ki, mintha kockából főzted volna). Újra forralod és tálalod.


Másik módszer, hogy egy kanállal - és nagy türelemmel :=) - lehalászod a zsírt a forró leves felszínéről (nagyon óvatosan, lassan, éppen csak a zsír alá kell meríteni a kanalat, így a leves nem folyik bele).

2010. máj. 25. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is szedek le belőle, ha megdermed.

De: babának mindenképp szüksége van a zsiradékra! Főzelékbe is nem véletlenül kell tenni decinként 1 kiskanál zsiradékot (pl. olajat). Az agy fejlődéséhez elengedhetetlen!!!

2010. máj. 25. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!