Hogy csináljam a csokitortához a piskótát?
Hello,
ez néha velem is előfordul, viszont én ezt úgy kerülöm ki, hogy ha mondjuk a recept csak fél tasak sütőport ír akkor én tutira belerakom az egész csomagot!!! tehát én mindig kétszer annyit rakok bele, és mégsem lesz tőle semmi baja a tésztának.
Meg persze amikor piskótát sütsz akkor nem szabad nyitogatni a sütőajtót, mert attól is összeesik a tészta. Nekem ennyi jutott eszembe, remélem, azért segítettem :)
Van ilyen, több oka is lehet.
1. nem lett elég kemény a hab;
2. összetörött, amikor a többi hozzávalót keverted bele - csak óvatosan, minél kevesebb mozdulattal kell belekeverni mindent!
3. nem tudom, milyen volt a piskótád, de ha kakaós, a kakaó "lehúzza" a tésztát, tehát alapból nem jön úgy fel, mint a "sima";
4. túl hamar nyitottad ki a sütő ajtaját, ahogy írták előttem is;
5. nem a megfelelő hőfokon sütötted.
Amúgy pedig gyakorlat teszi a mestert: ahogy írtad is, másodjára már 4 cm-re feljött; az nem rossz. Ezen kívül még gyakorlott szakácsokkal is előfordul ilyesmi, a piskóta nagyon kényes dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!