Tervezed már a karácsonyt?
Elkezdted az ételek, sütik keresgélését? Új receptek gyűjtögetését? Hol, kitől, mit?
Ajándékötletekkel hogy állsz? Lesed az elszólásokat, óhajokat?
Tervezem :)
Talán egy hete volt itt kérdés, ahol leírtuk, hogy ki, mit fog főzni, sütni.
Ajándékokat már kigondoltam, és novemberben be is szerzem őket.
Nem szeretem az utolsó napokra hagyni a dolgokat, főleg azért, mert utálom a karácsonyi tömeget az üzletekben.
De leginkább az otthon, nyugiban, kellemesen eltöltött időről ábrándozom már :)
Nem... receptem így is annyi van, hogy már el sem fér a polcokon, de leginkább fejből főzök, találomra, ötletszerűen, intuitívan. Ha nézelődök akkor pl. gourmet traveller vagy hasonló oldalakon.
Az elszólásokra meg egész évben odafigyelek :)
Még nem. Úgy érzem, ha hónapokkal az ünnep előtt elkezdenék tervezgetni, mire odaérünk, elveszne a lelkesedés, megunnám az egészet. Van sejtésem, mit fogok sütni, de bőven ráérek még foglalkozni vele.
Egyelőre élvezem a kellemes őszi hangulatot, meg a jó kis sütőtökös receptek kipróbálását. Mindennek megvan a maga ideje és minden időszaknak a maga szépsége.
Az ajándékozással meg egyáltalán nem is fogok foglalkozni, régóta nem divat nálunk. Az együtt töltött idő, a jó beszélgetések az ajándék.
Kaját tudom, csak a desszerteket nem tudom eldönteni. Még jó, hogy van még rá másfél hónapom :)
Nem lesem az óhajokat. Mindenki azt kap, amit én eltervezek, hogy kapni fog. (általában bejön az ötletem) Már mindenkiét kitaláltam, akiét ki kellett találnom.
Mi bajotok vele? Ha más így érzi jónak.. (Utolsóknak címeztem).
Amúgy az elszólásokat már én is figyelem. :)
Én gondolkodok a menün, meg úgy az egészen, nagyon várom idén a karácsonyt. Bár tény, hogy ebben a karácsonyvárásban az is benne van, hogy a tervek szerint karácsonyra tudunk beköltözni az új lakásunkba.
Sőt tesóméknak már az ajándékot is megvettem. Nagyon szerettek volna egy kék-ezüst mintás ágyneműszettet, emrt most költöztek össze én meg pont láttam egy szépet, jó áron, úgyhogy azt már meg is vettem. Férjem családjával nem ajándékozunk, hanem januárban elemgyünk valahova közösen. Illetve a keresztlányomnak még a múlt hónapban megrendeltem a tökéletes ajándékot, elvileg ma érkezik meg.
Ételből minden évben mást készítek, nézegetem a neten az ötleteket, meg itt is a recepteket, majd biztos kitalálom a tökéltest, amióta nem otthon karácsonyozom (ez lesz a negyedik ilyen év) mindig siekrült egész extra menűt kitalálnom.
Igen, valahogy idén nagyon várom:) Átbeszéltük az óhaj-sóhajokat menü terén.
Egyébként csajok, itt van egy süti recept:
Nagyon-nagyon-nagyon finom. Egyedül megettem egy fél tepsivel belőle, nem bírtam leállni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!