Miért nem sül át a gofri?
Hiába melegszik fel jól a sütő (kör alakú, szívecskékre formázott van itthon, Alaska márka.), és serceg, füstöl, ahogy kell, a teteje pirul, de belül nagyon puha, vizes, nyers, mikor kiszedem, így nem is tudom igen sokáig otthon tárolni, mert megpenészedik.
Olyan megoldást keresnék, amivel kenyérhelyettesítőnek lehetne sütni, és kb. 1 hétig eltartani. Ez reális elvárás, vagy ne reménykedjek?
Gluténmentes, de talán ez nem sok vizet zavar.
Köszi a választ, írom is!
1 tojás
8 dkg gesztenyeliszt
2 dkg kókuszliszt
pici só és méz
1 kk szódabikarbóna
3 ek olivaolaj
kevés víz
Huhh, hát ilyen hozzávalókra nem számítottam. Gesztenyelisztet még nem próbáltam.
Esetleg próbáld megsütni palacsintának. Én lehet hogy megpróbálnám eggyel több tojással.
Van egy receptem ha érdekel, ez elég sokáig eláll.
10 dkg szezámmag
10 dkg lenmag -- ezeket géppel megőrlöm
só
5 tojás
fél csomag sütőpor
Hosszúkás (szögletes pöspökkenyér) formában sütőben megsütöm (laposka lesz), kettévágom hosszában mintha tortát akarnék tölteni, illetve keresztben háromba, így kapok 6 szeletet.
De ugyanezt megsütöttem kesu/kókusz keverékkel édesen "kalács" helyett.
Köszönöm!
A gofrisütőmön 1-5-ig van egy csúszka, ott 3-assal próbálkoztam.
Nem tudom, mondjuk 2 percnél nem hagytam bent tovább, mert akkor már nagyon pirult. Fogok még próbálkozni mondjuk 1-essel vagy kettessel, hátha lassabban, de tovább jobban megsülne!
Köszönöm a receptet is, minden segítség jól jön! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!