Waffel vs gofri melyik a jobb, mi a különbség? Van jó gofri receptetek ami nem szikkad ki, nem szárad meg?
Semmi külnbség : a Gofri és Waffel ugyan az .
Gofri
Először a száraz hozzávalókat mérjük ki:
3 dl bögrével mérünk mindent.
1 bögre liszt
5 evő kanál cukor /porcukor / Ha kristálycukrot teszünk, hozzá leragad a tészta. /
1 teáskanál só
2teás kanál szódabikarbóna
Ezeket összekeverjük: Majd a 3 tojássárgáját elkeverjük az 1 csésze tejjel ehhez adunk fél csésze olaját. Majd 3 tojás felvert habját…
Majd fél csésze tésztát öntsünk a gofri sütő közepébe: 2-3 perc alatt süssük barnára:
A waffel nem gofri.
Az, hogy melyik a finibb, izles kerdese. En nem szeretem a nehez, elesztos tesztakat, ezert alkottam kulon receptet. Legies, puha,ropogni nem ropog egyatalan, en igy szeretem. Vanilias az alaptesztaja, igy csak porcukrot, esetleg egy kis fahejat szorok ra.
250 gramm liszt
3 tojás
150 gramm cukor
150 ml tej
1 csomag vaniliás cukor
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
A tojásokat habosra vered, szép lassan hozzáadsz minden hozzávalót, és már kész is a gofri tésztád:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!