Az édesburgonya és a csicsóka között mi a különbség?
elsőroban a kalória és szénhidrát, keményítőtartalom érdekel
melyik a jobb diétás alternatíva
árban mennyi?
íze más?
elkészítése?
hol tudok venni?
Teljesen más sok szempontból. A tápanyagokra rá lehet guglizni (ahogy a többire is, de azokból tudok ezt-azt fejből), az íze, színe, pucolásának munkaideje teljesen más.
A csicsókát roppant macerás hámozni az alakja miatt, főleg az aprókat, s nekem nem tetszik az íze.
Az édesburgonya nagy, a krumplinál (amihez semmi köze) hegyesebb, valamelyest orsó alakú termést hozó növény. Nagyon finom, jóféle, édes sütőtökre emlékeztet az íze, de azért valamivel jobb nála, viszont jelentősen drágább is. Hámozni nem is kell, csak megsütni és kienni a héjából.
Zöldségesnél, piacon előfordulhatnak, ha nem is akárhol.
A beltartalmi értékeket valóban valamilyen tápanaygtáblázatból megtudhatod.
Tényként, amit már leírtak, nekem is az a tapasztalatom.
Az édesburgonya finom, nagyon is édeskés a krumplihoz képest, gondolom ez a ch tartalomban is megjelenik. minden multinál lehet kapni 8-900 ft/kg.
csicsóka nálunk csak a piacon kapható, 300 ft körül van.
Szoktam nyersen salátának enni, fogyókúrás időmben.
a ch-ja kevesebb, mint a krumplié, inulint (nem inzulint )tartalmaz, segíti a hasnyálmirigy és a máj működését.
ennyit tudok róla kb :)
A csicsókát nagyon könnyű termelni, ezért olcsóbb is. De macerás és nem annyira finom. Meg lehet szokni. Elvileg nyersen is ehető. Barázdás, halvány színű, kicsi.
A batáta édes, könnyű elkészíteni, elég párolni. Drágább mint a burgonya de finomabb. Sötétrózsaszín, sima vékony héjú, nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!