A sütőpor tényleg káros? Miért? Mivel váltsam ki?
Olyan kis mennyiségben is káros, amit a sütikbe használunk?
A szódabikarbóna teljesen kiváltja? Attól is megnő a térfogat?
De ha kiváltja, akkor miért írnak egy receptbe mindkettőből egy keveset?
MIért lenne káros?
A sütöpor ugyanaz, mint a szódabikarbóna, csak van benne még citromsav/borkösav.
A receptekben meg, ahol van benne savanyított tejteremék (tejföl, joghurt, kefir,aludttej) ott az ezekben lévö sav elég ahhoz, hogy a szódabikarbóna is felfújja a tésztát, így a (drágább) sütöporral tudnak spórolni.
Nem káros, nincs benne semmi káros anyag. Már mindenre kitalálják, hogy káros.
Használd nyugodtan bármelyiket a sütéshez. A mézestésztához valóban jótékonyan hat mindkettő együttes használata.
Mindent jól leírt az előző válaszoló.
Köszönöm a válaszokat.
Tegnap olvastam, hogy alumíniumsó van benne, ezért jobb kiváltani.
Megpróbálom megkeresni, bár már nem tudom, hol olvastam.
Ez is a wikiből:
ALUMÍNIUM
Az ásványi anyagok nagy része nem jelent veszélyt az egészségre, de ez alól kivétel lehet az alumínium. Nyomokban minden élő szervezetben megtalálható, ám mindeddig nem sikerült kideríteni, hogy van-e bármilyen élettani szerepe. A földkéreg mintegy 8%-ban tartalmazza, a növények - a tea kivételével - mégis feltűnően keveset vesznek fel belőle a talajból. Az emberi szervezetbe került alumínium nagyrészt kiürül. Van olyan feltevés, mely szerint a szervezetbe jutott alumínium agykárosodást okozhat, és súlyosbíthatja például az alzheimer-kórt, ám ezt sokan vitatják. Alumíniumot adnak az asztali sóhoz, hogy megakadályozzák a sókristályok összetapadását. Kis mennyiségben előfordulhat ez az elem a csapvízben is, minthogy a víztisztításhoz alumínium-szulfátot használnak. Az alumínium-hidroxid számos savlekötő tablettának alkotórésze, s jelentős mennyiségű alumínium kerülhet az alumíniumedényben elkészített savanyúságba, befőttbe és más savas élelmiszerekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!