Hogyan főzzek holnap ebédet?
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, mégpedig abban hogy holnapra parancsba kaptam, hogy főzzek húslevest, rántott csirkemellet tört krumplival meg valami sütit (sportszelet kellene, de valami másra vágyom személy szerint.. )
Ezekkel csak az a probléma, hogy 19 éves vagyok és szégyen vagy nem, fogalmam sincs hogy kezdjek bele. Azt tudom hogy a másodikat hogyan csináljam ,csak a levesben nem vagyok biztos.. A recepteket már átböngésztem, valamilyen praktikára lenne szükségem, hogy mégis mire kell figyelni, mikor jó a leves, stb
És még tippre lenne szükség a süti ügyében is, mert a sportszelet szerintem túl tömény, és inkább valami olcsó de egyszerűt szeretnék.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Húsleves: A receptet nem írom, azt gondolom olvastad, ami fontos: HIDEG vízben tedd fel a zöldségeket és a húst, amikor elkezd forrni, vedd kis lángra és így főzd, épp csak gyöngyözve, így szép tiszta lesz a leves, nem lesz zavaros. Elég sokáig fől, de attól is függ, milyen hús. Akkor jó, amikor már omlik le a csontról a husi:)Az elforrt vizet pótold mindig közben!
A rántott húsnál a lényeg, hogy fedő alatt süsd, közepes lángon, hogy átsüljön a husi.
értem, köszönöm!
Sütire valami olcsó, gyors és finom tipp ? ?:D
Intelligens krémes.
A húsleveshez jó a csirke felsőszárny is, sokkal hamarabb megfő mint a disznó/marha. Igaz a második is csirke... de disznóból szerintem nem finom a leves, a marhát meg órákig kell főzni. A levesbetétet (tészta, grízgombóc) külön főzd egy kis vegetás vízben. Mindig kóstolj, ha még sose főztél akkor a só mennyiség miatt muszáj ellenőrizni. Ha te is vásárolsz hozzá, akkor a levesbe lehet venni mirelit zöldséget, nem kell pucolni, darabolni, sok időt megspórolsz vele. A rántott csirkét alacsony hőn, fedél alatt süsd, ha túl forró az olaj hajlamos megégni mielőtt átsülne. Vágd minél vékonyabb szeletekre a csirkemellet, az is segít, ne egyben panírozd (ez mondjuk lehet hogy evidens, de ki tudja :) ). Sok sikert.
Csak hogy én is osszam az észt:
rántott húst közepesnél magasabb lángon érdemes sütni, ha csirkemellet használsz, akkor simán át fog sülni. Bő olajban/zsiradékon süsd, hogy a hús ússzon az olajon, és rendszeresen rázd az edényt, hogy átcsapjanak a hullámok a húson. A mellet NE vágd nagyon vékonyra, mert száraz és rossz lesz, megsütheted egyben is kis ütögetés/egész enyhe klopfolás után, nem ég a panír meg olyan gyorsan, és így a csirkemell szaftos és puha marad belül.
Ja, és a vegetát, amit szintén javasoltak fentebb, azt felejtsd el, használj rendes fűszereket (ha lehet, frisset, de a szárított is jobb, mint az ízfokozóval és sóval felturbózott, egyenízű vegeta).
Vegetát ne!
Leves:
- be mehet bors, só, petrezselyem
Csirke:
- bors, só az alap (kiklopfolod, sózod, borsozod, panír és utána sütöd), de megbolondíthatod pl. fokhagymával (bedörzsölöd), rozmaringgal (óvatosan, ízes)
- a zsemlemorzsába lehet tenni akár szezámmagot is
- olaj lepje el és mivel mell, mehet nagy lángon (míg a panír szép "barna" lesz, addigra a hús is átpuhul)
Süti (bögrés - mindent ugyanazzal mérj):
- 1,5 b. liszt
- 1 b. cukor
- 1 tojás
- 1 pohár tej (én vízzel higítom, úgy jobb állaga lesz)
- 1 dl olaj
- 1 sütőpor, 1 van. cukor, fahéj
1. Sütőt előmelegíted.
2. Ezt robotgéppel mind összekevered (nekem még szokott kelleni hozzá kis víz, hogy hígabb legyen)
3. Tepsibe kis olaj+zsemlemorzsa (alaposan), és beleöntöd a tésztát
4. Szórj rá apróra vágott gyümölcsöt (előtte lisztezd be, úgy nem süllyed le)
5. 150-160 fokon süsd, míg már nem ragad a villára (kb. 20 perc)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!