Bekevert palacsintatésztából tudok császármorzsának valót vagy ahhoz hasonlót gyártani?
Figyelt kérdés
2010. jan. 25. 11:06
1/4 anonim válasza:
igen... A klasszikus császármorzsa receptje is palacsintatésztából készül..
2/4 anonim válasza:
Ez attól függ, mennyi palacsintatésztád van, hány tojásból készítetted, mennyi tejet tettél bele.
Leírom, a császármorzs receptjét. Ami neked még hiányzik azt tedd bele, természetesen az arányokat is úgy kompenzáld. És akkor már sütheted is a fincsi császármorzsádat.
Hozzávalók: 60 deka liszt, 6 db tojás, 8 deci tej, 8 deka vaj, 20 deka cukor. Mazsola, citrom reszelt héja, vaniliás cukor. Ez a 3 utóbbi nem kötelező, ki hogy szereti. Persze így a legfinomabb....
A tojás fehérjét fel kell verni habbá, és a végén kell hozzá keverni óvatosan.
Megsütni, lekvárral tálalni, és megenni.
Jó étvágyt!
3/4 A kérdező kommentje:
Óha,akkor még kevernem kell hozzá felvert fehérjét? Búzadara akkor nem is fog kelleni? Liter tejből volt a palacsintatészta,kb a fele maradt.
2010. jan. 25. 13:24
4/4 anonim válasza:
Az igazi császármorzsa csak liszttel készül. Ha liszt helyett darát teszel bele, akkor azt daramorzsának hívják...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!