Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bekevert palacsintatésztából...

Bekevert palacsintatésztából tudok császármorzsának valót vagy ahhoz hasonlót gyártani?

Figyelt kérdés
2010. jan. 25. 11:06
 1/4 anonim ***** válasza:
igen... A klasszikus császármorzsa receptje is palacsintatésztából készül..
2010. jan. 25. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ, mennyi palacsintatésztád van, hány tojásból készítetted, mennyi tejet tettél bele.

Leírom, a császármorzs receptjét. Ami neked még hiányzik azt tedd bele, természetesen az arányokat is úgy kompenzáld. És akkor már sütheted is a fincsi császármorzsádat.

Hozzávalók: 60 deka liszt, 6 db tojás, 8 deci tej, 8 deka vaj, 20 deka cukor. Mazsola, citrom reszelt héja, vaniliás cukor. Ez a 3 utóbbi nem kötelező, ki hogy szereti. Persze így a legfinomabb....

A tojás fehérjét fel kell verni habbá, és a végén kell hozzá keverni óvatosan.

Megsütni, lekvárral tálalni, és megenni.

Jó étvágyt!

2010. jan. 25. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Óha,akkor még kevernem kell hozzá felvert fehérjét? Búzadara akkor nem is fog kelleni? Liter tejből volt a palacsintatészta,kb a fele maradt.
2010. jan. 25. 13:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Az igazi császármorzsa csak liszttel készül. Ha liszt helyett darát teszel bele, akkor azt daramorzsának hívják...
2010. jan. 26. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!