Hogyan kell gyros tálat készíteni otthon?
12 éves vagyok. Anyukámnak akarok holnap meglepetést okozni, mire hazajön a munkából.
Mit vegyek hozzá? Milyen sorba rakjam le, és hogyan csináljak hozzá szószt?
A csípőset és a kaprosat szereti.
Valaki segítne? Ne nevessetek ki kérlek, de nem tudok főzni, és ez anyukám kedvence, imádja.
A lasagnet már megcsináltam így netes segítséggel régebben. Még apukámnak is ízlett. Komolyan, mert megdézsmálta a maradékot.
Légyszi, segítsetek!
Első hozzászóló vagyok.
Na én találtam receptet, igen szimpatikus. Annyi a bibi benne, hogy a pita helyett sült krumplit kell csinálni. Amúgy a recept jól hangzik, bár az öntetet és úgy csinálnám, hogy fele-fele arányban összekevernék natúr joghurtot és tejfölt, abba préselnék 2 gerezd fokhagymát, majd egy kevés uborkát kis lyukú reszelőn belereszelnék. Mehet bele egy mokkáskanál (ízlés kérdése) erős pista, csepp só, bors, és a szárított kaporlevél.
És a recept pedig itt:
Krumplit sütni gondolom tudsz.
Ha minden kész, kiteszed a krumplit a tál egyik oldalára, a másik oldalára pedig ugyanúgy rakod sorrendben a dolgokat, mintha pitába tennéd, tehát recept szerint. Érthető, vagy nagyon gáz? :)
Szia!
Én szoktam csinálni itthon. Jó a csirkemell, vagy a disznókaraj. Lehet kapni gyros fűszerkeveréket, amit pár kanál olajjal összekeversz egy tálba.
A húst vékony csíkokra felszeleteled és beleforgatod a fűszeres olajba, hagyd állni benne minimum 1 órát.
Ezen kívül kell uborka, paradicsom, káposzta, hagyma vagy amit szerettek bele. Én mondjuk nem kapros mártást szoktam csinálni, hanem tzatzikit. A kaproshoz:natúr joghurt/kefír, 1 gerezd fokhagyma, kapor, só. Az összeszúzott fokhagymát az apróra vágott kaporral együtt belekevered a joghurtba és megsózod.
A csípős: tjföl + 12 kávéskanál erőspista, ezeet összekevered.
Ha tálat készítesz, akkor sült krumpli illik mellé.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, a 20:58-asnak pláne. Pont így gondoltam. A fő gond a szósz volt, nem tudtam, hogyan készítsem olyan ízűre. meg a husit nem tudtam, hogyan kell olyanra fűszerezni. Az erős pistát értem, 1-2 kanál. :)
Egyébként nálunk , itt Hajdú és Szabolcs megye környékén csak sültkruplival van gyrostál, mi így ismerjük.
Köszönöm szépen.
a legegyszerűbb tényleg a sültkrumpli, pácban érlelet csirke/pulyka/sertéshús, sok zöldség, sajt és tzatziki meg csípős szósz.
egyébként nagyon aranyos vagy, hogy így kedveskedsz az anyukádnak=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!