Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell gyros tálat...

Hogyan kell gyros tálat készíteni otthon?

Figyelt kérdés

12 éves vagyok. Anyukámnak akarok holnap meglepetést okozni, mire hazajön a munkából.

Mit vegyek hozzá? Milyen sorba rakjam le, és hogyan csináljak hozzá szószt?

A csípőset és a kaprosat szereti.

Valaki segítne? Ne nevessetek ki kérlek, de nem tudok főzni, és ez anyukám kedvence, imádja.

2010. jan. 24. 20:34
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
Ha nem tudsz főzni, szerintem tojásrántottával kezdd. Nagyon kevdes, hogy ennyire figyelmes vagy anyukáddal szemben, de azért a gyros elkészítése nem kis munka. Ráadásul házilag elég más lesz. Én nem tudok receptet, de van akkora főzős tapasztalatom, hogy inkább lebeszélnélek róla. Azért ha valaki mégis ad receptet, szívesen kiböngészgetem.
2010. jan. 24. 20:38
 2/9 A kérdező kommentje:

A lasagnet már megcsináltam így netes segítséggel régebben. Még apukámnak is ízlett. Komolyan, mert megdézsmálta a maradékot.

Légyszi, segítsetek!

2010. jan. 24. 20:41
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Első hozzászóló vagyok.

Na én találtam receptet, igen szimpatikus. Annyi a bibi benne, hogy a pita helyett sült krumplit kell csinálni. Amúgy a recept jól hangzik, bár az öntetet és úgy csinálnám, hogy fele-fele arányban összekevernék natúr joghurtot és tejfölt, abba préselnék 2 gerezd fokhagymát, majd egy kevés uborkát kis lyukú reszelőn belereszelnék. Mehet bele egy mokkáskanál (ízlés kérdése) erős pista, csepp só, bors, és a szárított kaporlevél.

És a recept pedig itt:

[link]

Krumplit sütni gondolom tudsz.

Ha minden kész, kiteszed a krumplit a tál egyik oldalára, a másik oldalára pedig ugyanúgy rakod sorrendben a dolgokat, mintha pitába tennéd, tehát recept szerint. Érthető, vagy nagyon gáz? :)

2010. jan. 24. 20:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én szoktam csinálni itthon. Jó a csirkemell, vagy a disznókaraj. Lehet kapni gyros fűszerkeveréket, amit pár kanál olajjal összekeversz egy tálba.

A húst vékony csíkokra felszeleteled és beleforgatod a fűszeres olajba, hagyd állni benne minimum 1 órát.

Ezen kívül kell uborka, paradicsom, káposzta, hagyma vagy amit szerettek bele. Én mondjuk nem kapros mártást szoktam csinálni, hanem tzatzikit. A kaproshoz:natúr joghurt/kefír, 1 gerezd fokhagyma, kapor, só. Az összeszúzott fokhagymát az apróra vágott kaporral együtt belekevered a joghurtba és megsózod.

A csípős: tjföl + 12 kávéskanál erőspista, ezeet összekevered.

Ha tálat készítesz, akkor sült krumpli illik mellé.

2010. jan. 24. 20:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Tizenkét kávéskanál erőspistától a falnak mennek. Nem 1-2-t akartál írni?????
2010. jan. 24. 21:01
 6/9 anonim ***** válasza:
köszi, ez a recept nekem is tetszik
2010. jan. 24. 21:12
 7/9 anonim ***** válasza:
58%
Sztem ez nem olyan nehéz h egy 12 éves lány ne tudná megcsinálni !
2010. jan. 24. 21:19
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, a 20:58-asnak pláne. Pont így gondoltam. A fő gond a szósz volt, nem tudtam, hogyan készítsem olyan ízűre. meg a husit nem tudtam, hogyan kell olyanra fűszerezni. Az erős pistát értem, 1-2 kanál. :)

Egyébként nálunk , itt Hajdú és Szabolcs megye környékén csak sültkruplival van gyrostál, mi így ismerjük.

Köszönöm szépen.

2010. jan. 24. 22:04
 9/9 anonim ***** válasza:

a legegyszerűbb tényleg a sültkrumpli, pácban érlelet csirke/pulyka/sertéshús, sok zöldség, sajt és tzatziki meg csípős szósz.

egyébként nagyon aranyos vagy, hogy így kedveskedsz az anyukádnak=)

2010. febr. 16. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!