Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért rajonganak az emberek a...

Miért rajonganak az emberek a csirkemellért?

Figyelt kérdés

Tudom, ízlések és pofonok, de mostanában minden recept erre alapoz, mintha nem lenne annak a csirkének pl. combja vagy szárnya, ami szerintem százszor finomabb.

Ismerőseim közül a mellfanok azzal érvelnek, hogy nincs rajta bőr, nem kell pepecselni a "szőrtelenítésével", ezen kívül szaftos (na, erről még senki nem tudott meggyőzni) és mivel hamar elkészül, nem kell órákat tölteni a konyhában. Ez utóbbi tényleg igaz.

2010. jan. 24. 18:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%
Èn is rajongok érte de szerencsére a család többi tagja a combot szereti,így nincs vita.A bört rögtön leszedem az egész csirkéröl,mi nem szeretjük.
2010. jan. 24. 18:39
 2/20 anonim ***** válasza:
81%
Én azért mert nem zsiros és nagyon finom :)
2010. jan. 24. 18:43
 3/20 anonim ***** válasza:
92%

Én kifejezetten útálom,száraz,ehetetlen.

Lehet,hogy nem is vagyok ember??:-))

2010. jan. 24. 18:52
 4/20 anonim ***** válasza:
81%

"mellfan"

:)))))))))))))))))))))))))))))9

2010. jan. 24. 18:58
 5/20 anonim ***** válasza:
92%
Én sem értem. Én jobban szeretem a combját, meg amúgy is a jó zsíros, magyar ételeket. Lásd: tepertő, szalonna. Na ez való nekem.
2010. jan. 24. 18:58
 6/20 anonim ***** válasza:
81%

Én minden húsból a filét szeretem és ki nem állhatom a bőrt.De eszek csirkecombot is, az is finom. De most csak csirkemellet eszem, mert fogyni szeretnék.(marhát is ennék,csak az nagyon drága)

Amúgy csirkemellből 1 dolog nagyon finom: a rántott, de úgy, hogy jó vastag a husi, az szaftos marad.

De néha én is ki tudok akadni az embereken, egyik ismerősünk annyira csirkemell megszállott lett, hogy karácsonykor képes volt 1.5 kg színtiszta csirkemellből töltött káposztát csinálni. Enyhén borzalmas volt...

2010. jan. 24. 19:01
 7/20 dellfil ***** válasza:
77%
Szerintem a ropogósra sült aranybarna bőrű csirkecomb kenterbe veri a csirkemellet. És az sem igaz, hogy macerásabb elkészíteni. :)
2010. jan. 24. 19:01
 8/20 anonim ***** válasza:
81%

Egyrészt,mert nem igényesek a jó ízek iránt,másrészt mert elhitették velük,hogy az ízetlen és száraz hús az egészséges.Eszükbe sem jut pl.combból, a csirke hátából bőrrel együtt főzni a pörköltet,amitől valóban jó lenne a pörköltjük.Meglehet enni a mellet is,de nem pörköltnek.Én ritkán veszek mellett (inkább csak akkor,ha egész csirkét veszek ),befűszerezem jól,zsírozott tepsibe teszem,sok vöröshagymát tejfölt teszek rá,és akkor valóban jó.De lehet paradicsomot,paprikát,gombát is tenni rá,tejföllel vagy besamellel.Lényeg,hogy sűrű szószban süljön meg.

Én sem szeretem megenni a csirke bőrét,de azt evés közben leveszem a húsról.Igaz,így több a fáradság vele,de legalább a család (vagy a vendégek )jóízüen megeszik.

2010. jan. 24. 19:03
 9/20 anonim ***** válasza:
77%
Én csak a csirkemellet és a pulykamellet eszem meg, valamint az összes halat. Egyrészt az elveim miatt, sokkal egészségesebbnek tartom ezeket, mint a vöröshúsokat. Másrészt sokkal jobban megpuhul, egyszerűen magától szétmálik a szájban egy jól elkészített, jó fűszeres husi.:D
2010. jan. 24. 19:04
 10/20 anonim ***** válasza:
14%
Valaki vagy legyen rendesen vega, vagy sehogy. Az elveid miatt nem eszel rendes húst, csak halat meg csirke illetve pulykamellet? Hát szegény halakat nem sajnálod, hogy megölik őket? Akkor pont temiattad ölik meg feleslegesen szegény pulykát meg csirkét. A másik ember legalább megeszi az egész állatot, te meg csak a mellét. Ez pocséklás. Akkor csórikámat gyakorlatilag feleslegesen ölik meg, mert kárba vész a többi része.
2010. jan. 24. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!