Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell créme bruléet...

K. Fruzsi kérdése:

Hogy kell créme bruléet készíteni?

Figyelt kérdés
2014. okt. 18. 16:30
 1/1 bumbi02 ***** válasza:
100%

1. 2,5 deci tejet 2,5 deci tejszínnel, 120 gramm cukorral és 2 csomag vaniliás cukorral felfőzöl. (de ne forrjon)

2. 2 egész tojást és még 3 tojássárgáját felversz, és folyamatos keverés mellett a tej-tejszín keveréket hozzáöntöd szép lassan. (ne legyen tűzforró, mert akkor kicsapja a tojást)

3.Kis szuflé formákba töltöd a keveréket, majd egy tepsibe 1-2 ujj vastagon vizet töltesz, ebbe beleállítod a már megtöltött formákat (ha elkezdenének úszni a vízben akkor természetesen kicsit kevesebb vizet tegyél alá), majd 140 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Utána még pihentetjük pár órát a hűtőben, majd a végén cukorral megszórjuk, és ha van konyhai "lángszórónk" akkor rá karamellizáljuk. :)


Ha nincs, akkor ajánlom, hogy külön készíts egy kicsit hígabb karamellt, és azzal locsold meg:)

2014. okt. 19. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!