Hogy kell créme bruléet készíteni?





1. 2,5 deci tejet 2,5 deci tejszínnel, 120 gramm cukorral és 2 csomag vaniliás cukorral felfőzöl. (de ne forrjon)
2. 2 egész tojást és még 3 tojássárgáját felversz, és folyamatos keverés mellett a tej-tejszín keveréket hozzáöntöd szép lassan. (ne legyen tűzforró, mert akkor kicsapja a tojást)
3.Kis szuflé formákba töltöd a keveréket, majd egy tepsibe 1-2 ujj vastagon vizet töltesz, ebbe beleállítod a már megtöltött formákat (ha elkezdenének úszni a vízben akkor természetesen kicsit kevesebb vizet tegyél alá), majd 140 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Utána még pihentetjük pár órát a hűtőben, majd a végén cukorral megszórjuk, és ha van konyhai "lángszórónk" akkor rá karamellizáljuk. :)
Ha nincs, akkor ajánlom, hogy külön készíts egy kicsit hígabb karamellt, és azzal locsold meg:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!