Amerikában ismerik a mákos tésztát, túrós tésztát vagy pl. a kocsonyát?
Nem csinálnak ilyet, mert mákot egyáltalán nem kapni (kábítószerként ismerik) és túrót sem lehet beszerezni. Tejföl az van, de az sem mindennapos.
Tippem szerint kocsonyát se csinálnak.
AZ első baromságokat ír.
Van mák is, túró is Amerikában. Ott sem teljesen fogyatékosak az emberek, és tisztában vannak vele, hogy melyik mákfajták alkalmasak ópiumtermelésre és melyek nem.
Túró is van, különféle állagú változatokban, cottage cheese vagy curd cheese néven kapható.
Egyiket sem használják tészták készítésére, ahogy a diót és egyebeket sem, ez kifejezetten közép-kelet európai szokás.
Viszont készítenek pl. mákteát és a bejglihez hasonló mákos sütemény is ismeretes. Elsősorban a német konyhából átvett ételek révén. A túrót is főleg édes ételekhez, süteményekhez alkalmazzák.
Kocsonyát pedig készítenek: [link]
bár egyáltalán nem olyan népszerű, mint Magyarországon pl.
Meg kell védjem az első hozzászólót, mert nem komplett baromság amit ír.
Amerikában nem ismerik a mákos tésztát!
Ebben teljesen igaza van
A mákot kis mennyiségben és fűszerként használják (de azt is ritkán). Mivel ópiumhoz köthető, ezért sok helyen valóban kábítószernek tekintik.
A tejföl teljesen más minőségű, mint itthon. Igazából nagyon kevés helyen lehet kapni ezt a típusú tejfölt. Ezért ha odakint veszel tejfölt és meg próbálod megcsinálni a túrós csuszát tejföllel, az közelről lesz hasonló a magyar csuszához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!