Milyen menüvel készültök mától jövő hét vasárnappal bezárólag?
Tanácstalan vagyok.
Kaptunk anyósoméktól tegnap 1 bontott kacsát, egy vedér céklát, 1 vedér parajt, és 2 db sütőtököt.
Arra gondoltam, hogy ezekből csinálok egy sült kacsát céklakrémmel, esetleg mellé sült sütőtököt. Ma olvastam ezt a jó receptet a nők lapja konyhájában.
Nálatok mi lesz a menü?
Ma kolbászos lencsefőzelék
Szombat: Frankfurti leves (ez több napra készül, ameddig tart, addig fogjuk enni), lencsefőzelék maradéka
Vasárnap: Főtt hús paradicsommártással, cukkinivel (lehet, hogy ebből is marad, akkor a két rakott krumplis nap közé beszorítom)
Hétfő: Rakott krumpli
Kedd: rakott krumpli
Egyenlőre idáig terveztem.
Lehet, hogy csütörtök - péntekre csinálok én is spenótot tükörtojással, krumplival
Ma: Grízgaluska leves, tejfölös gomba tésztával.
Vasárnap: hús leves, főtt hús burgonyával, sóskarémmel.
Kedden: Káposztás tészta.
Szerdán vagy csütörtökön: rakott karfiol.
Csütörtökön vagy pénteken: lencsefőzelék sült hússal.
Szombaton: túrós tészta.
Vasárnap: erőleves és sült csirkecombok sült krumplival.
A múlt hetit es az ehetit tudom leírni, jövő hétre menüt csak vasarnap fogok készíteni.
Tehat a múlt het:
Hétfő: Brassói (ez nálunk nem valodi brassói, hanem csirkemlelbol keszul, bebirepa es zöldborsó is van benne)
Kedd: Fasirt, tort burgonya, cékla
Szerda: PiriPiri csirke, sáfrányos rizzsel
Csütörtök: Szalmakrumpli es gyors fagyasztott cuccok a gyerek kedvéért
Péntek: Milánói spagetti
Szombat: Bakonyi csirkemell rizzsel
Vasarnap: kelkaposztahoz hasonló zöldség burgonyával osszetorve es sültszalonna
Eheti:
Hétfő: Tejszines gombas csirkemell, tesztaval
Kedd:New Yorki darált hús, krumplival
Szerda: Mustaros-fokhagymas tengeri hal, zoldbab, tepsis krumpli
Csütörtök: Makaroni husgomboccal, zoldseges paradicsommártással
Péntek: Lecsos gombas csirkemell rizzsel
Szombat: Gulyás leves es joghurtos csirke lapított krumplival
Vasarnap: Hortobagyi palacsinta
Ment a zöld kéz mindenkinek!
Mi az a PiriPiri csirke és a New York-i darált hús?
A férjemet vasárnap műtötték, úgyhogy sok dolgoz nem ehet, de azért próbálok minnél kreatívabb menűt összeállítani.
Ma: roston sült csirkemell rizzsel
Szombat: sütőtökkrémleves és palacsinta
Vasárnap: grill csirke céklás krumplipürével
Hétfő: vasárnapi maradék
kedd: finn rakott csirkemáj (kis csalással, mert hagyma nem lesz benne)
szerda: keddi maradék
csütörtök: tökfőzelék még nem tudom milyen feltéttel
péntek: csütörtöki maradék
szombat: marhahús párolt ceruzababbal vagy ceruzababpürével
vasárnap még kiderül, de valószínűleg őzgerincet fogok sütni vagy halat
Utolsó vagyok, hétköznaponként, azért egyszerűbb ételeket szoktam főzni, de most a betegség miatt kevesebb alapanyagból válogathatok.
Általában van nálunk valamilyen sűrű tartalmas leves, valamilyen zöldséges étel, gyakori a főzelék, krumpliételek, szívesen főzök tésztát is.
A PiriPiri egy fűszeres mártás. Itt lehet kapni ilyen fuszerkevereket, de házilag is meg lehet csinalni: van benne chili por, koriander, kömény, fokhagyma, so, bors. Ezt ossze kell keverni olajjal es par órára bepacolni a kockára vagott csirkét. Nagy lángon at kel piritani, aztan karikára vagott hagymával, szeletelt édes piros paprikával es zoldbabbal osszeparolni.
A New Yorki daralthus egy fasirt, amibe mustár, paradicsom szosz, aprora vagott édes piros paprika, zellerszar vagy zeller, petrezselyem, bacon kocka kerül. Tojással es zsemlemorzsaval kell osszedolgozni, so es bors a fűszere. Formába kell tenni -őz gerinc vagy lada forma- , a tetejére szeletelt paprika es hagyma karika kerül, arra pedig paradicsompure.
Soha életemben nem csináltam előre menütervet. max 2-3 napra, de azt is csak fejben, és az alapján, hogy mit kell hamarosan feldolgozni...
Jelenleg cukkini van sok nálunk, úgyhogy ebben nyomulok...
Ennyire előre nem szoktam tervezni,maximum fejben,mert szinte mindig van valami maradék.
Szombaton paradicsomos húsgombócot ettünk.Maradt vasárnapra is.
Vasárnap sütöttem mellé lángost is.
Hétfőn túrós tésztát ettünk vacsorára.
Kedden resztelt máj+krumpli volt.
Szerdán későn érek haza,ilyenkor általában maradékot vagy valamit a fagyóból eszünk.Szerdán vettem elő egy adag lecsót,megtúrbóztam virslivel és rizs volt mellé a köret.
Tegnap sült hurka,sült kolbász kenyérrel és savanyúsággal.
Mivel van maradék sült kolbász,így ma zöldbab főzelék lesz mellé.
Biztos vagyok benne,hogy marad főzelék holnapra.Fasírtot fogok mellé sütni és egy jó tepsi almás kevert tésztát.
Vasárnap becsinált leves lesz,majonézes krumpli és rántott hal.
Nem menüt írok, de amik lesznek (adott hangulattól/fáradtságtól függ mindig, épp melyiket dobom/juk össze):
- lecsó (vagy zakzuka), mert még mindig rengeteg a paradics/paprika
- palacsinta - valamelyik délután/este
- házi pizza (már egy hete ennék, de a szám hólyagos, meg fájt a torkom)
- ma ettem meg az utsó adag rizskochot
- zöldségek tojással összesütve
- valamilyen kifőtt tészta (lekváros-grízes; sajtos-tejfölös; bolognais, vagy valamilyen tejszínes alapon...)
Kb. ezek a lehetőségek. Levest nagyon ritkán csinálok, mert azt melóhelyre pl. nem tudjuk vinni, így nem igazán fogy. Vagy, ha mégis, akkor krémleves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!