Összerakjuk a jövő heti menümet?
Hétfő: krumplis tészta + pizza
Kedd: ?
Szerda: sárgaborsó főzelék pörkölttel vagy mi passzol még hozzá? pörköltet annyira nem kívánom.
Csütörtök: csipkedli leves + törtbab
Péntek: lesz a csütörtökiből
Szombat: fasírtot kívánom ahhoz kellene valami köret
Vasárnap: ?
Hétfő: a krumplis tészta után hogy a fenébe tudtok még pizzát is enni?
Kedd: én áthelyezném ide vagy a pizzát vagy a krumplistésztát.
Szerda: ebből maximum a pörköltet enném meg... fasírozott vagy rántott szelet mehet még a főzelékbe, mellé savanyúság, maradék borsóból saláta.
Csütörtök: mi a fene az a csipkedli?
Szombat: hozzá hagymás tepsis burgonya, fokhagymás tört krumpli, petrezselymes krumpli, finom puha rizs sajtöntettel, a savanyúságokat megint ne feledjük.
Vasárnap: ahogy látom főleg olcsó és házias ételek vannak, így egy húslevest javasolnék utána pedig csirkecombokat krumplipürével.
Személyes meglátásom: miért nem főzöl mindenből akkora adagot, hogy 2-3 napra elég legyen? A krumplis tészta, főzelék, stb. mind elállnak és problémamentesen felmelegíthetőek, felesleges minden nap szenvedni vele.
Személy szerint fordítva szoktam:
Először eldöntöm, hogy mit főzök vasárnapra (valami hús-étel, minimum 2 napra) és akkor már adódik, hogy a maradék a következő napra, vagy a köretből mit lehet még átvariálni, és akkor már szépen adja magát a hét többi napjára is.
Nekem ez így olyan, mintha hátrafelé mennék.
Ma (vasárnap van) fasírozottat sütöttem petrezselymes krumplival.
A fasírtból még maradt bőven, elég lesz hétfőre is, majd beledarabolom a szombaton maradt paradicsomos káposztába. Így már 2 nap megoldott.
Van még a hűtőben cukkini, kedd-szerda jó lesz belőle fincsi kis pörkölt nokedlivel!
Csütörtökön-péntek esetleg egy jó adag gulyásleves után túrós-tészta
Marad a szombat, amikor egy tányér paprikás-krumpli, vagy valami hasonló, ami gyorsan kész van.
Utána kezdődhet újra a hét.
Vagy, ha vasárnap pörköltféle nokedlivel, akkor a pörkölt-maradékból lehet gulyásleves + mellé valami tésztaféle. (De készíthetsz belőle rakott-káposztát is)
A nokedli-maradékból tojásos nokedli, ha vasárnap sült-hús, annak a maradékából készíthetsz pl. brassóit, ha a tört-krumpli-köretből maradt, az jó krumplis-tésztának.
Szóval azt nézd meg, hogy ma mit főztél, van-e belőle maradék, elég lesz-e hogy még egyszer változatlan formában kiadjon egy főétkezést, vagy valamit variálni a maradékon és akkor már egy új kaja kijön belőle hétfőre....
Hetfo: miert kell ennyi kaja? Krumplis teszta eleg,uborkaval pl.
Kedd: johet a pizza.:)
Szerda: feltetnek bundas kenyer, fasirt, sult virsli, fasirtgolyok, puffancs, roszti, fott hus.
Szombat: krumplipure, krokett, steak burgonya, hejaban sult krumpli, rizibizi, rizsgolyo, sajtos tepsis krumpli
Vasarnap: valami konnyebb. Gyumolcsrizs, rizsfelfujt,darafelfujt, aranygaluska, dios vagy makos nudli, derelye, gomboc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!