Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Összerakjuk a jövő heti menümet?

Összerakjuk a jövő heti menümet?

Figyelt kérdés

Hétfő: krumplis tészta + pizza

Kedd: ?

Szerda: sárgaborsó főzelék pörkölttel vagy mi passzol még hozzá? pörköltet annyira nem kívánom.

Csütörtök: csipkedli leves + törtbab

Péntek: lesz a csütörtökiből

Szombat: fasírtot kívánom ahhoz kellene valami köret

Vasárnap: ?

2013. szept. 15. 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:
A sárgaborsó főzelékhez passzol a fasírt. Hétfőn nem értem miért kell a krumplis tészta mellé pizzát enni, ez egy nagy rakás szénhidrát. Hétfőn egyél krumplis tésztát és valami levest vagy salátát, kedden edd a pizzát szintén levessel. Szombaton pedig lehet megint fasírt ha marad, köretnek mondjuk petrezselymes krumpli vagy krumplival töltött krumpli. Vasárnap legyen lecsó, még lecsó szezon van, ki kell használni. Esetleg még ajánlom a tökös tócsit, töklángost, én most azt ettem fokhagymás tejföllel, mennyei volt.
2013. szept. 15. 12:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Hétfő: a krumplis tészta után hogy a fenébe tudtok még pizzát is enni?

Kedd: én áthelyezném ide vagy a pizzát vagy a krumplistésztát.

Szerda: ebből maximum a pörköltet enném meg... fasírozott vagy rántott szelet mehet még a főzelékbe, mellé savanyúság, maradék borsóból saláta.

Csütörtök: mi a fene az a csipkedli?

Szombat: hozzá hagymás tepsis burgonya, fokhagymás tört krumpli, petrezselymes krumpli, finom puha rizs sajtöntettel, a savanyúságokat megint ne feledjük.

Vasárnap: ahogy látom főleg olcsó és házias ételek vannak, így egy húslevest javasolnék utána pedig csirkecombokat krumplipürével.

Személyes meglátásom: miért nem főzöl mindenből akkora adagot, hogy 2-3 napra elég legyen? A krumplis tészta, főzelék, stb. mind elállnak és problémamentesen felmelegíthetőek, felesleges minden nap szenvedni vele.

2013. szept. 15. 14:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Személy szerint fordítva szoktam:

Először eldöntöm, hogy mit főzök vasárnapra (valami hús-étel, minimum 2 napra) és akkor már adódik, hogy a maradék a következő napra, vagy a köretből mit lehet még átvariálni, és akkor már szépen adja magát a hét többi napjára is.

Nekem ez így olyan, mintha hátrafelé mennék.

Ma (vasárnap van) fasírozottat sütöttem petrezselymes krumplival.

A fasírtból még maradt bőven, elég lesz hétfőre is, majd beledarabolom a szombaton maradt paradicsomos káposztába. Így már 2 nap megoldott.

Van még a hűtőben cukkini, kedd-szerda jó lesz belőle fincsi kis pörkölt nokedlivel!

Csütörtökön-péntek esetleg egy jó adag gulyásleves után túrós-tészta

Marad a szombat, amikor egy tányér paprikás-krumpli, vagy valami hasonló, ami gyorsan kész van.

Utána kezdődhet újra a hét.

2013. szept. 15. 15:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Vagy, ha vasárnap pörköltféle nokedlivel, akkor a pörkölt-maradékból lehet gulyásleves + mellé valami tésztaféle. (De készíthetsz belőle rakott-káposztát is)

A nokedli-maradékból tojásos nokedli, ha vasárnap sült-hús, annak a maradékából készíthetsz pl. brassóit, ha a tört-krumpli-köretből maradt, az jó krumplis-tésztának.

Szóval azt nézd meg, hogy ma mit főztél, van-e belőle maradék, elég lesz-e hogy még egyszer változatlan formában kiadjon egy főétkezést, vagy valamit variálni a maradékon és akkor már egy új kaja kijön belőle hétfőre....

2013. szept. 15. 15:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Hetfo: miert kell ennyi kaja? Krumplis teszta eleg,uborkaval pl.

Kedd: johet a pizza.:)

Szerda: feltetnek bundas kenyer, fasirt, sult virsli, fasirtgolyok, puffancs, roszti, fott hus.

Szombat: krumplipure, krokett, steak burgonya, hejaban sult krumpli, rizibizi, rizsgolyo, sajtos tepsis krumpli

Vasarnap: valami konnyebb. Gyumolcsrizs, rizsfelfujt,darafelfujt, aranygaluska, dios vagy makos nudli, derelye, gomboc.

2013. szept. 15. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!