Anyósoméknak jövő héten vasárnap lesz a 35. házassági évforduló. Én fogok főzni, de mit? Jól jönne egy kis ötletbörze. Pulykaragu leves az már tuti!
hidegtál
franciasaláta, majonézes kukoricasaláta
egy tálcára minden jó, nagyon szépen és ízletesen meglehet csinálni
már van saláta, retek, újhagyma
egy szé tálcára fektetsz salátaleveleket rá
stefánia vagdalt szépen felszeletelve, középre mini fasírtgolyók a tálcát pedig szépen felszeletelt retekkel körbeteszed
egy másik tálcára csirkemell baconbe tekerve köré felezett őszibarack
egy másik tálcára főtt tojás akár töltött is középre mozzarella sajtgolyók szélére füstölt sajt feltekerve olajbogyóval fokpiszkálóval rögzítve
husos mini káposztát szerintem még csinálhatsz
mellé apró kis cipókat akér krumpliscipót is süthetsz
almáspite, mákospite, túróspite
pogácsa
Ilyenkor legkiadósabb (=legolcsóbb) egy jó adag pörkölt akár lábasban, akár bográcsban főzve, hozzá főtt krumpli köretnek. A marhapörkölt nem a legolcsóbb (bár szerintem a legfinomabb), de nagyon szeretem a csülök-pörköltet, vagy csak símán a sertésből összeválogatott pörköltet is.
Ha a pörkölt után teszel az asztalra valami sült-rántott-szelet félét (rizskörettel, hasonlóval), akkor már nyerő vagy. Pl. akár májjal töltött rántott szelet (ha kell írom a receptet), vagy csirke-comb bőre alá töltve, vagy jó adag stefánia, esetleg kis kolbász-gombócok fogpiszkálóval hasonlók.
Süti édes-sós apró, egy kis piskóta megtöltve és már kész is.
Ha a pulykaragu adva van én valami sertés alkatrészt készítenék mellé.
pl Csülök pékné módra, Bakonyi sertésborda, jó kis szalonnás alapú gombamártással, finom házi nokedlivel,
pácolt sertéstarja vajas krumplipürével és formázott zöldséges rizzsel.
ha valami vadhoz jutnál, esetleg őz vagy szarvaspörkölt krumplifánkkal.
én az almáspitéhez csinálnék vaniliasodót
máshoz nem, ez így tökéletes ahogy van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!