Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Anyósoméknak jövő héten...

Eiko89 kérdése:

Anyósoméknak jövő héten vasárnap lesz a 35. házassági évforduló. Én fogok főzni, de mit? Jól jönne egy kis ötletbörze. Pulykaragu leves az már tuti!

Figyelt kérdés
2013. febr. 27. 20:12
 1/8 anonim ***** válasza:
töltött csirke comb ,dagadó, francia saláta,egybe sült fasirt , rántott tál -vegyesen zöldségek húsok , sajt tál , kárpáti borzaska ,sült liba -kacsa ,
2013. febr. 27. 20:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani, hogy 15 főre kell, és ne legyen túl drága.
2013. febr. 27. 20:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

hidegtál

franciasaláta, majonézes kukoricasaláta

egy tálcára minden jó, nagyon szépen és ízletesen meglehet csinálni

már van saláta, retek, újhagyma

egy szé tálcára fektetsz salátaleveleket rá

stefánia vagdalt szépen felszeletelve, középre mini fasírtgolyók a tálcát pedig szépen felszeletelt retekkel körbeteszed

egy másik tálcára csirkemell baconbe tekerve köré felezett őszibarack

egy másik tálcára főtt tojás akár töltött is középre mozzarella sajtgolyók szélére füstölt sajt feltekerve olajbogyóval fokpiszkálóval rögzítve

husos mini káposztát szerintem még csinálhatsz

mellé apró kis cipókat akér krumpliscipót is süthetsz

almáspite, mákospite, túróspite

pogácsa

2013. febr. 27. 22:41
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Ilyenkor legkiadósabb (=legolcsóbb) egy jó adag pörkölt akár lábasban, akár bográcsban főzve, hozzá főtt krumpli köretnek. A marhapörkölt nem a legolcsóbb (bár szerintem a legfinomabb), de nagyon szeretem a csülök-pörköltet, vagy csak símán a sertésből összeválogatott pörköltet is.

Ha a pörkölt után teszel az asztalra valami sült-rántott-szelet félét (rizskörettel, hasonlóval), akkor már nyerő vagy. Pl. akár májjal töltött rántott szelet (ha kell írom a receptet), vagy csirke-comb bőre alá töltve, vagy jó adag stefánia, esetleg kis kolbász-gombócok fogpiszkálóval hasonlók.

Süti édes-sós apró, egy kis piskóta megtöltve és már kész is.

2013. febr. 28. 08:03
 5/8 anonim ***** válasza:
73%
Töltött káposzta ( nem fontos levélbe tekerni, lehet csak gombócokkal is) finom, kiadós étel. Előző nap elkészíthető, csak melegíteni kell. Sült csirkecomb, krumplipüré. Torta.
2013. febr. 28. 12:07
 6/8 anonim ***** válasza:
62%

Ha a pulykaragu adva van én valami sertés alkatrészt készítenék mellé.

pl Csülök pékné módra, Bakonyi sertésborda, jó kis szalonnás alapú gombamártással, finom házi nokedlivel,

pácolt sertéstarja vajas krumplipürével és formázott zöldséges rizzsel.

ha valami vadhoz jutnál, esetleg őz vagy szarvaspörkölt krumplifánkkal.

2013. febr. 28. 19:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok ötletet, segítségemre volt! A menü a következő: Pulykaragu leves, Tejszínes rakott csirkemell sajttal, töltikével (májas-zsemlemorzsás-petrezselmyes) töltött dagadó, rizibizi, bratkartoffel ( hagymával és szalonnával pirított héjában főtt-szeletelt krumpli), savanyúság, majonézes saláta (alma+sonka+sajt). A süteményen még gondolkozom, almás pitén és snickers szeleten, de csináltatunk tortát is. mit szóltok? :) ehhez vajon milyen mártást kéne csináljak? sajnos a gomba ki kell maradjon, anyósom azt nem szereti.
2013. febr. 28. 20:55
 8/8 anonim ***** válasza:

én az almáspitéhez csinálnék vaniliasodót

máshoz nem, ez így tökéletes ahogy van

2013. febr. 28. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!