Muffinhoz fel kell verni a tojásfehérjét vagy nem?
Nem kell, mindig egész tojás megy bele.
Például: Szilvás muffin.
12 dkg vaj
25 dkg cukor
2 db tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1 kávéskanál fahéj
10 dkg dió
5 szem közepes szilva
Elkészítés
A puha vajat és cukrot habosra keverjük. Majd egyenyként a tojások következnek. Ezután a liszt, a sütőpor, dió, fahéj keverékét adjuk hozzá. A végén belekeverjük a felkockázot szilvát, legvégül annyi tejet adunk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
2, azaz kettő ,2,5 dl-es bögréhez, ami 40 dkg liszt, szoktam két egész tojást tenni.mondjuk ez dupla adag muffin
szóval 20 dkg liszthez elég egy egész tojás.
semmi cicóóóó:)))
a muffin úgynevezett kevert tészta, nem kell felverni a tojásfehérjét, a hozzávalókat csak összekeverjük. Ha túl tömör volt a muffinod, lehet, hogy az arányok nem stimmeltek. Nekem is van egy végtelenül egyszerű receptem:
1 kis dobozos joghurt (natúr vagy gyümölcsös, mindegy), majd a joghurtos pohárral mérve:
2 pohár liszt
fél pohár étolaj
fél pohár kristálycukor
1 tojás
1 zacskó sütőpor
ha akarod, raksz bele gyümölcsöket, vagy apróra vágott csokit, diót, mazsolát, bármit, amit kívánsz, de ha csak úgy "üresen" sütöd meg, akkor is finom, könnyű tésztád lesz. Azért, ha üresen sütöd, érdemes egy kis reszelt citromhéjjal ízesíteni a tésztát (persze még sütés előtt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!