A bolti leveles tesztabol hogyan lehet sajtos rudat, pogit csinálni?
mármint a boltban kapható leveles tesztaból készült sajtos rudat hogyan lehet ugyanolyanra csinálni othon?
Én egyszer megpróbáltam de amikor "elkészült" a sajtós rúd,ugyan olyan vékony maradt ,mint amikor nyersen kivettem a zacskóbol és kiteritettem. szóval megsűlt,sajtos volt,rúd volt,de ugyan olyan vékony maradt.
Aaz első válaszoló rosszul tudja.
A félkész leveles tésztának fel kéne jönnie a sütőben, nekem ebből még sosem volt gond. Nevelőanyám (aki amúgy cukrász) otthon át szokta még hajtogatni 3-4x, hogy még levelesebb legyen, és úgy is nagyon szépen feljön. Hogy a hajtogatás szükséges-e azt a csomagolásnak meg kéne mondania, ahogy a sütési hőmérékletet is. Ha ezeket betartod, pont olyan sajtos rudat kéne kapnod, mint a bolti.
A bolti leveles tésztát ki kell nyújtani kb fél centi vékonyra, és lehet belőle bármit készíteni. sósrudat, pogácsát, virslisrolót, táskákat megtöltve.. stb.
Mindig szépen megemelkedik, leveles-réteges lesz, ahogy annak lenni kell.
Lisztezni, nyújtani lehet tetszőleges vastagságúra, összegyúrni azonban nem, mert akkor tényleg nem emelkedik fel.
köszönöm a válaszokat! :)
Én már úgy veszem,h.ki van nyújtva elég vékonykára és kb. 7-8 lap van egy zacsiban.
Az a hét-nyolc lap lesz a réteg, tehát nem egyenként kell kiformázni, hanem azt a darabot nyújtani megfelelő vastagságúra.legalábbis, amit én veszek (lidl, aldi.. stb marketek) vagyis van egy fél kilós egybe tömb, sok vékony lapocskából, és azt kell felengedve szépen kinyújtani, kb fél centisre és azt kell darabolni, szaggatni a kívánt formára.
Ha ezt én szétszedném lapjaira, tényleg nem lenne belőle semmi, ami réteges és szép magas lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!